Cuvinte de încurajare în adresa Ungheniului

Valeriu Lazăr la Ungheni

Valeriu Lazăr la Ungheni

Raionul Ungheni poate fi o locomotivă pentru mulţi în ceea ce priveşte dezvoltarea economică. Declaraţia îi aparţine ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, prezent la o întîlnire cu factorii de decizie din Ungheni pe 18 mai curent. Sala de şedinţe unde a avut loc evenimentul a fost, de data aceasta, arhiplină.
Actualul ministru al Economiei a subliniat faptul că Ungheniul are un mare potenţial de dezvoltare, un potenţial pe care îl au, de altfel, foarte puţine raioane. De aceea „autorităţile locale trebuie să fie motivate să lucreze, ca să apară mai multe întreprinderi, ca Ungheniul să devină un nucleu de dezvoltare pentru alţii”. Pînă atunci însă mai este, o să dureze pînă vor surveni schimbările dorite, a specificat ministrul. Totodată, dînsul s-a arătat optimist, menţionînd: „Sînt sigur că vom avea şi vremuri mai bune”.
Valeriu Lazăr a transmis unghenenilor mesajul său: „Începem nişte reforme mai ambiţioase”. Dînsul şi-a exprimat satisfacţia pentru succesele obţinute pînă în prezent. „Guvernul a reuşit să oprească trenul care deraia. Se poate, cu puţin suflet, cu puţină înţelegere, ca lucrurile să fie îndreptate. Ne-am învăţat a gestiona puţinele surse pe care le-am avut”, a spus dînsul, remarcînd, totodată, că e o mare diferenţă să lucrezi în actualul Guvern şi în fostul Guvern „tehnocrat”. (Valeriu Lazăr a mai fost ministru al Economiei în perioada apilie 2005 – septembrie 2006).
Referindu-se la scumpirile din ultima perioadă, domnia sa a explicat că „sînt plătite costurile unor acţiuni care nu s-au făcut de ani de zile”. Vorba e că preţurile care existau nu acopereau cheltuielile, dar, în pofida acestui fapt, ani în şir au fost menţinute artificial, fiind stopată astfel dezvoltarea unor întreprinderi. Pentru a schimba lucrurile în bine e nevoie însă de claritate şi corectitudine în acest domeniu.
Deşi întîlnirea ministrului Valeriu Lazăr cu factorii de decizie fusese planificată pentru oră, aceasta a durat mai bine de o oră şi jumătate, interesul pentru problemele din domeniul economic fiind destul de mare. În plus, ministrul a venit însoţit de o echipă întreagă de specialişti, gata să răspundă la orice întrebare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *