Aproximativ 5000 pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite la frontiera moldo-română

Grănicerii şi vameşii de la Punctul de Trecere al Frontierei Ungheni – Feroviar au descoperit, intr-un tren ce venea din Rusia ascunse în unul din vagoane peste 2.200 de pachete de ţigări.
Echipa mixtă formată din angajaţi ai serviilor de grăniceri şi vamale au efectuat controlul trenului de pasageri “Moscova-Kiev-Sofia”, format din 4 vagoane, ultimul fiind racordat pe teritoriul Ucrainei.
În urma verificarilor, echipa comuna de control a depistat, în vagonul ataşat pe teritoriul Ucrainei, mai mult de 2200 pachete de ţigări marca „More” şi “Muratti”. Ţigările de contrabandă aveau timbre de acciz ucrainene şi au fost ascunse în vederea sustragerii lor de la controlul vamal în spaţii special amenajate în zona intertavan şi fereastră a unuia din compartimente.
Atît însoţitorul de vagon, cît şi pasagerii acestuia au declarat că nu ştiu nimic de existenţa acestor pachete de ţigări. Întreaga cantitate de ţigări nedeclarate a fost reţinută în vederea confiscării de către autoritatea vamală.
O altă tentativă de scoatere din ţară a produselor de tutungerie a fost înregistrată în punctul de trecere “Sculeni”.
Inspectorii controlului de frontieră au descoperit, ascunse în pereţii dubli ai unei remorci 1600 pachete de ţigări, cu timbre de acciz moldoveneşti, ce urmau să fie comercializate în România. Captura de ţigări a fost depistată într-un microbuz cu remorcă, cu numere de înmatriclare de Chişinău. La volanul mijlocului de transport se afla un cetăţean, în vîrste de 46 ani, domiciliat în mun. Chişinău.
Întreaga cantitate de ţigări şi microbuzul cu remorcă au fost reţinute de către autoritatea vamală.
Sursa: BASA-press


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *