Ungheni, în atenţia oamenilor de afaceri

Ungheniul găzduieşte un eveniment de anvergură, care promite să dea rezultate benefice pentru mediul de afaceri al regiunii. În aceste zile, în orăşelul de pe Prut se desfăşoară Forumul Regional de Investiţii cu genericul „Investiţii pentru Dezvoltare”, la care au fost invitate delegaţii din şapte state.
Obiectivele Forumului ţin de promovare, încurajarea şi atragerea investiţiilor regionale prin impulsionarea cooperării transfrotaliere şi facilitarea dialogului între oamenii de afaceri. În acest context, preşedintele raionului Ungheni, Ion Harea, citat de Info-Prim Neo a menţionat că în Zona economicã liberã „Ungheni Business” au fost atrase deja investiţii de peste 33 de milioane de dolari SUA.
„Dacã acum patru ani 22,2% din investiţiile în cele şase zone economice libere din Republica Moldova au avut destinaţia Ungheni, în 2007 procentul era deja de 24,7%, iar în ultimii doi ani aproape o treime din investiţii au mers în acest oraş, a spus Ion Harea.
Forumul este organizat de autoritãţile Euroregiunii Siret – Prut – Nistru, Agenţia de Dezvoltare Centru şi Consiliul Raional Ungheni, Camera de Comerţ şi Industrie, filiala Ungheni. La eveniment participã delegaţii din 7 ţãri – Republica Moldova, România, Belarus, Polonia, Germania, Letonia şi China.
Tradioţional, în a doua zi de lucru a Forumului (9 octombrie), în piaţa primăriei or. Ungheni, împreună cu expoziţia producătorilor, se desfăşoară activităţile incluse în programul Sărbătorii recoltei şi promovării tradiţiilor populare. Oaspeţii şi vizitatorii vor putea participa la un adevărat spectacol al tradiţiilor şi obiceiurilor locale şi vor lua cunoştinţă cu producătorii celor mai căutate mărfuri şi produse regionale.
Sursa: Timpul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *