AUDIO | Elevi la practică


elevi, Colegiul de medicina, Ungheni, practică
Imagine:vestic.ro

Ieri la practică a plecat ultimul detașament de elevi din anul întîi a Colegiului de medicină din Ungheni.
Elevii Colegiului de medicină din Ungheni au plecat la practică eșalonat. Primii, au luat drumul spre instituțiile medicale din republică,  grupele din ultimul an de studii. Aceasta s-a întâmplat la începutul lunii mai.
Ieri spre locurile de petrecere a practicii au mers elevii din anul întâi. Deși firavi la prima vedere, complexați, timizi, neîndemînatici, ei ascund, totuși, în memorie un bagaj intrigant de cunoștințe în domeniu, pe care-l intuiești doar când pornești discuția la temă. Pentru confirmare propun scurte meditații a doi elevi.
[audio:Practica elevilor.mp3]
Discuția m-a surprins la ideea că generațiile ce vin sunt mai pure în intenții și mai clare în viziuni, doresc ceea de ce nu au parte și vor face totul pentru ca noțiunile distinctive ale umanului să se profileze mai tare. Tinerii cunosc subtilități nebănuite, care au fost inhalate din multiple pagini de carte citite în clipe libere, ori desprinse din mizanscene reale trăite de ei ,de semenii lor și de restul lumii contactate pe măsura implicării lor în viață. Sufletele lor ca un burete absoarbe substratul ideilor de pe realitate pentru a-l purifica pe parcurs.
Am vorbit despre jurămîntul lui Hipocrate și despre necesitatea de a reîntoarce oamenilor încrederea că totul pe lumea aceasta are un sens și o valoare, ce pot fi asimilate numai în contextul noțiunii de sănătate.
Dintre cei peste trei sute de elevi ce pleacă anual  la practică în instituțiile medicale din republică,  absoluta majoritate se reîntorc cu caracteristici pozitive, iar unii chiar și cu mențiuni din partea administrațiilor instituțiilor spitalicești, unde elevii  desfășoară practica.
Timofei Blănaru
Radio Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *