Promovarea și monitorizarea Obiectivelor Globale online și offline în mai multe localități din republică, inclusiv și Ungheni
Campania ”Tinerii din Moldova pentru Obiective Globale” a ajuns și la Ungheni. Evenimentul de lansare a Campaniei a avut loc pe 13 februarie, fiind organizat în cadrul Conferinței Naționale a Organizațiilor de Tineret din Moldova. Potrivit organizatorilor, respectiva campanie are drept scop de a ajunge în peste 20 de raioane din țară.
Grupul țintă sunt tineri și reprezentanți ai organizațiilor de tineret din țară.
La Centrul raional de Tineret Ungheni, a fost dat startul sesiunilor de informare a tinerilor despre Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabilă, la care au participat peste 30 de tineri din raionul Ungheni.
Atelierul de lucru a fost facilitat de Mihaela Borcoi, reprezentantă a Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova și Alina Găină de la Centrul Media pentru Tineri. „Este absolut necesar ca cele 17 obiective de dezvoltare durabilă să aducă un viitor echitabil pentru toți, iar asta depinde de participarea fiecărui om”, a subliniat Alina Butnaru, director interimar la Centrul rational de tineret Ungheni.
Astfel descoperirea Obiectivelor Globale are ca conținut următoarele subiecte: „Fără sărăcie”, „Fără foame”, „Sănătate și stare de bine”, „Educație de Calitate”, „Egalitate de gen”, „Apă curată și igienă”, „Energie accesibilă și curată”, „Muncă decent și creștere economic”, „Industrie, Inovație și Infrastrucură”, „Inegalități reduse”, „Orașe și comunități durabile”, „Consum și producție rsponsabile”, „Acțiune asupra climei”, „Viață sub apă”, „Viața pe pământ”, „Pace, Justiție și instituții puternice”, „Parteneriate pentru obiective”.
Cei mai activi tineri din țară vor deveni ambasadori media pentru Obiective Globale.
Campania națională „Tinerii din Moldova pentru ObiectiveGlobale” are scopul de a implica tinerii în evaluarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și în procesul de realizare a Evaluării Naționale Voluntare, la care s-a înscris Republica Moldova. Datorită unor instruiri, consultări și evenimente publice, tinerii vor deține abilități de implicare în procesul de monitorizare a Obiectivelor Globale, aceasta fiind o oportunitate de a-și face auzită vocea la nivel global.
Cei mai activi tineri din țară vor deveni ambasadori media pentru Obiective Globale.
Lasă un răspuns