Vedeți în ce localități din Ungheni va veni ”Un doctor pentru tine”

Imagine simbol: mediasinfo.ro
Imagine simbol: mediasinfo.ro

De astăzi, echipele mobile de medici din cadrul Programului “Un doctor pentru tine”, vor ajunge în raioanele țării.
Programul are drept scop asigurarea populației din mediul rural la servicii medicale gratuite.
Astfel, populația va avea acces la consultații gratuite prestate de medici cardiologi, endocrinologi, oftalmologi și neurologi, servicii medicale stomatologice gratuite pentru copii, screening prin radiografia pulmonară, în scopul depistării active a tuberculozei și cancerului pulmonar, screening prin mamografie, în scopul depistării precoce a stărilor precanceroase și a cancerului mamar la populația feminină, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Astfel, la Ungheni, vor ajunge medicul cardiolog, endocrinolog, oftalmolog (ORL) și neurolog.
La Centrul de Sănătate Dănuțeni acești medici vor veni pe 14 aprilie. Pe 5 mai vor ajunge la CS Sculeni și la CS Valea Mare. Pe 12 mai vor ajunge la CS Cetireni și Năpădeni. Pe 19 mai vor merge la CS Mănoilești și Petrești, iar pe 26 mai vor ajunge și CS Cioropcani și Rădenii Vechi.
Copiii de până la 18 ani vor avea acces și la serviciile medicale stomatologice. Acest serviciu va ajunge doar în Centrele de Sănătate din Todirești, Pîrlița, Bumbăta, Mănoilești, Măcărești și Costuleni în perioada 7 septembrie – 2 octombrie 2020.
Aceasta include: examinarea cavității bucale și recomandări privind igiena cavității bucale, detartraj total, profilaxia cariei dentare, sigilarea fisurilor unui dinte cu scop profilactic, obturarea defectelor coronariene provocate de caria dentară și recomandări de consultații și tratament.
De serviciul ”Realizarea screening-ului cancerului mamar prin radiografia digitală mobilă”, femeile din raionul Ungheni vor beneficia în perioada 30 martie – 17 aprilie 2020.

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *