Pentru o zi, Europa s-a mutat la Ungheni. Când și de ce?

Vineri, 24 ianuarie, la Liceul ”Vasile Alecsandri” din municipiul Ungheni, s-a vorbit despre Uniunea Europeană.
Elevii au participat la un eveniment din seria „EU Talks: Vorbește cu Europa”, parte a campaniei de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri”, finanțat de Uniunea Europeană.
La această întâlnire a fost prezent și Peter Michalko, Ambasadorul UE în Republica Moldova, dar și Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Poloniei în RM. Aceștia le-au vorbit tinerilor despre calea pe care au parcurs-o țările lor natale – Slovacia și, respectiv Polonia – spre Uniunea Europeană, într-o perioadă în care ei erau tocmai de vârsta actualilor liceeni. Totodată, ei s-au referit la sprijinul pe care UE îl oferă astăzi vecinilor comunitari, inclusiv prin programe destinate tinerilor. ”Vrem să arătăm beneficiile tangibile pe care le generează asistența Uniunii Europene pentru elevi, studenți și profesori, pentru familiile voastre, pentru comunitate și pentru întreaga țară. O facem prin proiecte comunitare și activism civic, prin exemple de bune practici și povești de succes inedite”, a subliniat ambasadorul în cadrul discuției.
Elevii la rândul lor, le-au vorbit celor doi ambasadori despre planurile lor de viitor, despre felul în care văd ei soluționarea problemelor din orașul lor.
”Bucură faptul că ti­nerii din instituția noastră pro­movează valorile UE și vor să beneficieze, în continuare, de acele oportunități pe care le oferă aceasta pentru a face o schimbare”, a menționat și Ana Nucă, directoarea liceului.
Totodată, liceenii au aflat din prima sursă despre numeroasele oportunități de dezvoltare personală și profe­sională oferite de UE, de la reprezentanții programelor europene pentru tineri: Erasmus+, eTwinning și EU4Youth.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *