Vedeți care sunt localitățile din Călărași care va beneficia de ”Un doctor pentru tine”

Imagine simbol / Sursa: uconnwelcomemat.wordpress.com

De astăzi, echipele mobile de medici din cadrul Programului “Un doctor pentru tine”, vor ajunge în raioanele țării.
Programul are drept scop asigurarea populației din mediul rural la servicii medicale gratuite.
Astfel, populația va avea acces la consultații gratuite prestate de medici cardiologi, endocrinologi, oftalmologi și neurologi, servicii medicale stomatologice gratuite pentru copii, screening prin radiografia pulmonară, în scopul depistării active a tuberculozei și cancerului pulmonar, screening prin mamografie, în scopul depistării precoce a stărilor precanceroase și a cancerului mamar la populația feminină, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Astfel, și la Călărași va ajunge medicul cardiolog, endocrinolog, oftalmolog (ORL) și neurolog.
Startul va fi dat pe 25 august, la Centrul de Sănătate Vălcineț. Apoi pe 8 septembrie medicii respectivi vor veni la CS Sadova și CS Sipoteni. Pe 15 septembrie medicii vor ajunge la Oficiul Medicilor de Familie din Răciula, dar și  CS Vărzăreștii Noi și Pitușca. Iar pe 22 septembrie vor ajunge la CS Pîrjolteni.
Călărășenii nu vor benefia nici de serviciile medicale stomatologice, destinat copiilor până la 18 ani, nici de realizarea screening-ului mamar, destinat femeilor, dar și nici de screening prin radiografia pulmonară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *