12 sfaturi pentru mușcate de invidiat. Cum se provoacă înflorirea abundentă a acestora
Muşcatele sunt printre cele mai populare şi mai răspândite plante din lume. Nu sunt pretenţioase, se adaptează în orice condiţii.
Vă prezentîm câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveţi, toată vara, muşcate cu flori bogate
1. Aveții grijă să cumperi flori cât mai sănătoase, cu frunzele verzi. Amestecă pămant de grădină cu nisip și turbă, astfel mușcatele vor rezista mai mult
2. Dacă mușcatele cresc mai mult și au rădăcinile ieșite, acestea trebuie mutate într-un ghiveci mai mare, altfel se usucă. Tulpinile florilor mai batrane se taie de la jumătate pentru a favoriza cresterea de noi vlastari.
3. Mușcatele sunt extrem de sensibile la umezeală, de aceea au nevoie de ghicevi cu scurgere bună, deci să fie găurite. Cel mai des, plantele se îmbolnăvesc anume de la excesul de apă.
4. Aveți grijă ca ghiveciul pentru mușcate să fie încăpător, pentru a le permite să se dezvolte cât mai mult și mai frumos.
5. Mușcatele au nevoie cât mai des de curățare, dacă vreți să fie cât mai mult inflorite. Nu lăsați frunzele sau florile uscate în ghiveci, nu este estetic, în plus, pot apărea ciuperci.
6. Muşcatelor le place lumina, dar soarele puternic le arde. Aşadar, în zilele toride de vară, ar fi bine să fie protejate sau să fie mutate din bătaia directă a soarelui.
7. Pentru ca au frunze cu perișori, mușcatele ar trebui udate la rădăcină, o dată pe zi, mai ales în zilele caniculare. Ideal e să fie udate dimineaţa sau seara, iar cea mai bună apă este cea de ploaie. Apa de la robinet are multe fluoruri care nu fac bine plantelor.
8. Mușcatele nu se lasă niciodată la umbră, deoarece vor face mai multe frunze decât flori și vor fi mai expuse la boli.
9. Muşcatelor le plac spaţiile deschise şi bine aerisite, dar ferite de curenţi puternici de aer.
10. Din luna aprilie până în septembrie, se adaugă în apa de udat îngrăşământ lichid. În perioada de înforire abundentă, puteţi fertiliza muşcatele o dată pe săptămână, în funcţie de recomandarea de pe etichetă.
11. Ciupirea este esenţială dacă ne dorim muşcate dese, cu multe tulpini, pe care vor creşte o mulţime de flori. Periodic, se ciupeşte vârful lăstarilor pentru ca planta să se ramifice şi să se îmbogăţească. Ciupirea constă în scurtarea ramurilor cu cel mult o treime.
12. Dăunătorii mușcatelor se combat cu insecticide, iar bolile cu fungicide. Acestea se găsesc în magazinele specializate.
Cum se provoacă înflorirea abundentă a muşcatelor
Dacă vreți să aveți flori în abundență, încercați următorul sfat:
Aveți nevoie de: 2,7 litri apă, 100 g drojdie proaspătă, 0,5 pahar de zahăr
Turnați apa într-un borcans și lăsați să se evaporeze clorul. Apoi, diluați drojdia în puțină apă și adăugați-o, împreună cu zahărul, peste apa din borcan. Acoperiți vasul și lăsați-l la cald, agitându-l din când în când. Soluția va fi gata când se va termina fermentarea.
Diluați câte un pahar din soluția obținută în 10 litri de apă și udați mușcatele o dată la 2 săptămâni.
Expresul.md
2 Comments
Ребека Савчук
Multumesc pentru informatie in oficiu am 35 de vazoane cu aceste flori minunate!