Aveți locuință, terenuri? De ce reduceri puteți beneficia la impozite și până când

Serviciul Fiscal de Stat a venit cu o adresare către contribuabilii care au obligația
să achite impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar, prin care anunță că cei ce îl vor plăti integral, pentru anul curent, până la data de 30 iunie, vor beneficia de
o reducere de 15%.
Atenție!
Ținând cont că data de 30 iunie 2019 este o zi de odihnă, pentru a beneficia de dreptul la reducere, ultima zi de achitare a sumei impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar este
data de 1 iulie 2019
Unde trebuie să te adresezi?
Cei ce vor să plătească impozitele respective, trebuie să se adreseze la primăria din localitatea unde au înregistrate bunurile imobiliare (casă, apartament etc.) sau terenurile pe care le dețin. Reâineți: serviciul de colectare a impozitelor şi taxelor locale activează în cadrul oricărei primării, iar angajații de acolo vă vor explica în detalii cât trebuie să plătiți și de ce.
Ce se întâmplă, dacă nu veți plăti impozitul până la 30 iunie?
Nu veți mai beneficia de reducerea de 15%. Impozitul pe bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar urmează a fi achitat în părți egale, fără reducere, cel târziu până la 15 august și 15 octombrie a anului curent.
Dacă aveți neclarități, puteți apela la Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat, la tel. 0800001525, de la ora 8.00 până la 17.00, de luni până vineri.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *