Când vor fi deschise posturile de pompieri voluntari la Bravicea și Pîrjolteni

În scurt timp, vor fi create două posturi noi de pompieri voluntari: la Pîrjolteni și Bravicea.

Imagine simbol: trm.md

Acest fapt va fi posibil, grație colaborării Consiliului raional Călărași cu primăria comunei Miroslava din județul Iași. Împreună, au aplicat la Programul Operațional Comun România – Republica Moldova, cu proiectul ”Îmbunătățirea funcționalității sistemului de protecție civilă prin crearea posturilor pentru echipele de salvatori voluntari în raionul Călărași și comuna Miroslavaˮ.
”S-ar părea că distanța nu e mare de la Călărași până la Pîrjolteni și ponpierii ar putea veni cu ușurință. Dar relieful e deluros și, din aceatsă cauză, timpul de intervenție crește. Ne-am confruntat des cu această problemă. De aceea avem nevoie de un post de pompieri în sat”, a spus primarul de Pîrjolteni, Vasile Stăvilă. Potrivit lui, acest post ar fi binevenit încă pentru patru sate din împrejurimi: Horodiște, Buda, Ursari și Căbăiești.
Și primarul de Bravicea, Alexei Zatic, spune că e nevoie în sat de un post de popmperi voluntari, mai ales că distanța până la Călărași e de 30 km. Și aici postul ar fi la dispoziția a cinci sate: Meleșeni, Țibirica, Săseni, Bahu, Schinoasa.
Cei doi primarul zic că au identificat deja încăperile potrivite pentru posturile respective, iar localnicii sunt dispuși să se implice ca pompieri voluntari.
”Dacă am crea aceste două posturi de pompieri voluntari, atunci raza de intervenție în raion ar fi acoperită în totalitate, căci mai avem două posturi de pompieri voluntari la Sipoteni și Onișcani”, a explicat și Sergiu Artene, președintele raionului Călărași. Dânsul și-a exprimat speranța că proiectul va fi acceptat spre finanțare.
Apropo, postul de pompieri voluntari din Sipoteni acoperă o populație de 7500 de lociutori, iar cel din Onișcani acoperă 14 localități din raionul Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *