UNIMEDIA: Amnesty International Moldova, îngrijorată cu privire la asigurarea ineficientă a securității persoanelor ce au participat la protestul de la Ungheni

Amnesty International Moldova susține că este îngrijorată cu privire la asigurarea ineficientă a securității persoanelor, care au participat la protestele din în orașul Ungheni, după unii contramanifestanți ar fi încercat să se ia la harță cu susținătorii Mișcării Naționale. Scrie  Unimedia

Foto: expresul.md

În acest context, Amnesty International Moldova reiterează că:

  1. Libertatea întrunirilor și dreptul la libera exprimare sunt drepturi constituționale, care trebuie să fie cu strictețe asigurate și protejate de către stat;
  2. Dreptul de a fi protejat de către poliție, în cadrul protestelor pașnice, constituie o normă imperativă și o datorie a statului.

UNIMEDIA amintește că duminică, 29 iulie , în orașul Ungheni, opoziția a organizat un protest pașnic. Simultan, un grup de protestatari pro-guvern a organizat un contra-protest. În consecință, s-au produs mai multe altercații între protestatarii din ambele grupuri. Aceste altercații nu au fost eficient prevenite și stopate de către forțele de asigurare a ordinii de drept.
De asemenea, unii manifestanți, care ar fi susținători ai PD, ar fi amenințat jurnaliștii care încercau fie să-i filmeze, fie să discute cu ei.
UNIMEDIA amintește că duminică, 29 iulie, Mișcarea de Rezistență Națională a organizat un protest la Ungheni, în Piața Independenței. 
Pe final de protest, oamenii au votat o Rezoluție prin care au anunțat crearea unei celule raionale de rezistență Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *