FOTO | Călărășenii sunt cu ochii pe autorități

De acum încolo, călărășenii vor ști mai bine ce înseamnă transparență în procesul decizional și accesul la informație. Asta, pentru că Asociația Presei Independente, în parteneriat cu ziarul ”Expresul”, a organizat, la biblioteca publică raională ”Grigore Vieru” din Călărași, o dezbatere la tema accesului la informație și transparența în procesul decizional.

Peste 20 de persoane din localitate au participat la eveniment, printre care funcționari publici, consilieri, tineri, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.
Experţii Tatiana Savva și Vitalie Zamă le-au vorbit celor prezenţi despre prevederile legale, care asigură cetăţenilor accesul la informaţie și care obligă autorităţile să aplice principiul consultărilor la luarea deciziilor. S-a discutat şi despre modalitățile prin care pot fi atacate refuzurile autorităților de a le furniza informația solicitată.
Călărășenii s-au dovedit interesați de subiect, au adresat întrebări, au fost învățați cum să întocmească o cerere pentru obținerea informației care îi interesează și, în cazul în care nu le este oferită, cum să acționeze în judecată instituția respectivă.
La final, experții au declarat că au rămas impresionați de cunoștințele în domeniu ale celor prezenți, de interesul lor pentru acest subiect. Și participanții la acea întâlnire au recunoscut că a fost pentru ei util și interesant.
Evenimentul a fost organizat în cadrul Campaniei ”Fii cu ochii pe autorități!”, implementat de către Asociația Presei Independente.







📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *