Încă 15 frați. Cei mai mulți – ai Ungheniului

Imagine-simbol Sursa: www.botosanenanul.ro

Imagine-simbol                                           Sursa: www.botosanenanul.ro

Fiecare a șasea localitate din Republica Moldova, care s-a înfrățit în anul 2017 cu localități din România, este din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași.

NOTĂ:
Într-un răspuns la o solicitare făcută de site-ul Deschide.md pentru Guvernul României se arată că, în 2017, 97 de localități din 26 de raioane ale Repubicii Moldova au semnat documente de cooperare cu localități din 19 județe ale României.
Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene al României, cei mai mulți frați peste Prut au fost găsiţi în județul Iași. În Republica Moldova cei mai mulți frați au fost găsiți în în raionul Ialoveni.
Cei mai mulți frați din regiune, cu toate actele în regulă, și i-a făcut raionul Ungheni – 10 la număr. Astfel, Cornova s-a înfrățit cu orașul Ștefănești din județul Botoșani.
Celelalte localități și-au găsit frați mai aproape, în județul Iași. Boghenii Noi – la Dobrovăț, Hîrcești – la Erbiceni, Buciumeni – la Grozești, Cetireni – la Lespezi, Teșcureni – la Mogoșeștii Siret, Florițoaia Veche – la Plugari, Măgurele – la Răchiteni, Condrătești – la Sinești, Rădenii Vechi – la Sirețel.
Câte doi frați și-au făcut localități din raioanele Călărași și Nisporeni. Doar că raionul Nisporeni și-a mai făcut un frate, mai deosebit – Consiliul Județean Vaslui.
Sadova Călărașilor și-a găsit un frate la sute de kilometri, tocmai la Cuza Vodă, județul Călărași. Și-a găsit un frate și satul Bahmut – în județul Teleorman, comuna Peretu.
Comuna Ciorești din raionul Nisporeni și-a făcut un frate în județul Galați. Este vorba de comuna Braniștea. Și orașul Nisporeni s-a ales cu un frate – Breaza din județul Prahova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *