Start campaniei electorale? Un ianuarie cu multă veselie la Nisporeni

Nisporeniul a fost luat cu asalt de politicieni de tot felul și conducători de cel mai înalt rang. După instalarea unui brad artificial, inaugurarea unui patinoar și a câtorva tobogane în centrul orașului, a venit ziua cea mare: organizarea unui concert grandios.

Evenimentul a avut loc pe 14 ianuarie. A venit lume peste lume. Potrivit Jurnal.md, o bună parte din oameni ”au fost ademeniți cu transport gratuit de primăriile controlate de Partidul Democrat”. Și asta, pentru că acest concert a fost organizat de Fundația liderului PD, Vlad Plahotniuc, originar din raionul Nisporeni. Aceleiași fundații i se datorează apariția la Nisporeni a patinoarului, a toboganelor etc.
Pe scena din centrul orașului au evoluat: ”Carla`s Dreams”, ”Akord”, ”3 Sud Est”, Adriana Ochişanu, surorile Osoianu… Spectacolul a fost transmis în direct la două posturi TV controlate de Vlad Plahotniuc.
Osanale
La un moment dat, pe scenă și-au făcut apariția mai-marii zilei: președintele Parlamentului, Adrian Candu, prim-ministrul Pavel Filip, ministra Monica Babuc, aceștia fiind însoțiți de fostul lor coleg, Vasile Bîtca, pe care moderatorul l-a prezentat ca ”ex-președintele raionului Nisporeni”, chiar dacă el a fost și… ex-ministru.
”Am răscolit în memoria mea să văd când în copilăria noastră am stat și noi așa să petrecem”, și-a început discursul ex-ministrul, el și ex-președinte. A urmat apoi răspunsul: ”Nu am găsit nicio filă unde să scrie că a fost așa ceva”.
Au început și osanalele. Rând pe rând, i-au mulțumit lui Plahotniuc toți cei din scenă: Adrian Candu, Pavel Filip, Monica Babuc, Vasile Bîtca. Nu au rămas în urmă cu mulțumirile nici președintele raionului, Ghenadie Verdeș, nici primarul de Nisporeni, Grigorii Robu.
”Eroul zilei”, însă, a lipsit. Din motive obiective, au explicat aceștia.
Comentarii
Nisporenenii au comentat și pe Facebook. Cu mai puține osanale
Dima Lazăr: Fală goală, traistă ușoară! Domnilor guvernanți, poate rezolvăm problemele sociale și apoi vom chefui?
Leonid Butnaru: Realitatea în care trăiesc nisporenenii este groaznică. Întreprinderile industriale – distruse. Agricultura e pusă ”pe urechi”. Au lichidat Judecătoria Nisporeni, au transferat-o la Ungheni… Pe cale de dispariție e și Spitalul raional, e tot în direcția Unghenilor. Locuri de muncă, bine plătite, pentru tineri, nu-s. Parcul se distruge. Și acei din scenă se bat cu pumnul în piept că ei fac ceva bun pentru raion…
Ruxanda Cheibas: Am fost la ”concert” şi în introducerea ce suna a odă către duşmanul ţării mă tot întrebam, văzându-i pe scenă: „Şi tu, Brutus, Ion, Vasile, Grigore, Andrei etc.?”. Înţeleg artiştii. Înţeleg copiii. Înţeleg şi adulţii care caută raze de bucurie. Dar inţeleg şi preţul… Pentru mine este prea scump, poate pentru alţii nu. Trist.
Maria Neamțu: Dar cum să fie Șor de unul singur? Iată că a mai apărut un ”binefăcător”. Rândul i-a venit si Nisporenilor. Care e la rând? Sadova?
Nona Goncearenco: Iar ne-au aruncat un os, câtă nesimțire!
Ana Maria: Ca în povești e Nisporeniul. Păcat că suntem departe de meleagul nostru drag.
Tatiana Lupu: O bucurie foarte mare pentru copii. Bravo.
Pahomea Maria: Fără cuvinte. Foarte frumos.
Cristina Guidea: Wow! Așa ceva prima dată văd la Nisporeni de sărbători…
Tot ea, într-o altă postare: Frumos, dar, după ce am văzut ce glod e pe strazi… Nu-mi place.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *