Acasă nu era prețuit. În Italia este apreciat și susținut
Kickboxingul și K-1 este un sport periculos, un sport dur. Cu toate acestea, Dragoș Zubco din Meleșeni l-a îndrăgit și-l practică de șapte ani. Pentru el, e un sport frumos.
A început să practice kickboxingul la vârsta de 19 ani, fiind la Chișinău, la o sala de sport de K-1. Atunci a realizat că vrea nu doar să-l practice, ci și să fie un sportiv bun.
”Din fericire, dorințele se împlinesc. Prin muncă și încredere în sine”, susține sportivul acum.
Peste ani, se poate lăuda cu rezultatele obținute. Patru ani la rând a reușit să devină campion al Republicii Moldova.
În 2013, a fost primul în categoria sa la Campionatul mondial din Lituania. Tot în acel an, a luat locul I și la un campionat din Ucraina.
În 2014, s-a clasat pe locul III la Campionatul European din Letonia. A avut performanțe frumoase și la multe alte competiții.
În 2013, a ieșit pentru prima dată în ringul profesioniștilor, unde avea să înregistreze și victorii, și eșecuri.
În prezent, deține două centuri de titlu european și intercontinental.
Chiar dacă a ajuns pe o treaptă înaltă în acest sport, își dorește și mai multe. Vrea să devină cel mai bun în sportul pe care îl face. ”Da, e un sport destul de periculos, unde se aplică lovituri de mâini și picioare”, a recunoscut dânsul, dar există tehnici special, care se învață cu anii.
”Când ești față în față cu adversarul, trebuie să gândești bine mișcările care le faci și, desigur, să fii pregătit bine fizic, moral și spiritual”, explică.
Drumul spre succes nu este foarte ușor, spune tânărul. E nevoie de foarte multă muncă în sala de sport. ”Ies din sală foarte obosit, merg acasă și îmi restabilesc puterile cu somn și mâncare, după care merg din nou la sală. Mă antrenez de două ori pe zi, dimineața și seara”, povestește.
De mai bine de un an, Dragoș Zubco se antrenează în Italia. Spune că îi este mai ușor acolo, căci sunt mai multe posibilități de a se realiza.
Italienii l-au primit cu brațele deschise. Cei care-l încoanjoară sunt foarte binevoitori, îl apreciază ca luptător, cred în el și îl susțin foarte mult.
Pe lângă sport, Dragoș Zubco are în Italia și o afacere mică, de care se ocupă împreună cu soția. Au mers în Italia, pentru a încerca ceva nou, pentru o viață mai bună și pentru a fi mai prețuit în cea ce face.
Nu știe dacă se va întoarce vreodată acasă. Totuși, Meleșeniul îi va rămâne în suflet. Este satul lui de baștină, este locul unde a copilărit, de unde are cele mai frumoase amintiri.
”Aș vrea să mă întorc, doar că cea ce fac eu nu prea era prețuit și nu avea mare valoare acasă. Așa că rămân în Italia să cuceresc lumea cu pasiunea mea: sportul”, a conchis campionul călărășean.
5 Comments
Statul nu îi susține nimic, dar le place să se făleasca și să spună că sunt moldoveni.
Statul nu îi susține nimic, dar le place să se făleasca și să spună că sunt moldoveni.
Удачи парень!!
Bravo Dragos !!!Rusine ministerului tineretului si sportului!!!Asa cazuri sint foarte multe,pierdem sportivi de valoare dar màcar putem sa ne mindrim cu ei!!!ca si in cazul lui Constantin Bejenaru 👍👊🇲🇩
Bravo Dragos !!!Rusine ministerului tineretului si sportului!!!Asa cazuri sint foarte multe,pierdem sportivi de valoare dar màcar putem sa ne mindrim cu ei!!!ca si in cazul lui Constantin Bejenaru 👍👊🇲🇩