La Ploiești. Trei lecții în două zile
Primarul de Nisporeni, Grigore Robu, a revenit acasă de la Ploiești, județul Prahova, cu un bagaj de cunoștințe și experiențe noi. Dânsul a declarat pentru ”Expresul” că a avut parte de două zile pline de conținut, în care a luat trei lecții: de istorie, geografie și economie.
”În prima zi, pe 26 iunie, am asistat la un eveniment, prilejuit de împlinirea a 81 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui patriot român Constantin Stere”, povestește primarul. Evenimentul s-a desfășurat în parcul Bucov, la Casa memorială Constantin Stere, în prezența unor personalități marcante de prin părțile locului, printre care și Mircea Cosma, președintele Societății cultural – istorice ”Mihai Viteazul”.
”Am fost onorat să mă aflu printre invitații la acea lecție de istorie românească”, a subliniat Grigore Robu.
În cea de-a doua zi, dânsul a vizitat unul dintre cele mai mari parcuri industriale din România, creat grație unui proiect româno-belgian. Acesta își desfășoară activitatea la Ploiești și numără peste 20 de rezidenți. Suprafața totală a parcului e de circa 200 de hectare. ”Am rămas foarte impresionat de cele văzute. Acel parc este un oraș în oraș, cu o infrastructură bine pusă la punct, unde poți găsi, de exemplu, strada Washington sau strada Bruxelles. De aceea am și zis că am asistat la o lecție de geografie și, concomitent, de economie”, a explicat primarul de Nisporeni.
Vizita la Ploiești s-a finalizat și cu înțelegeri optimiste pentru orașul Nisporeni. ”Cel mai mult îmi doresc să-i conving pe unii rezidenți ai Parcului industrial din Ploiești să investească și la Nisporeni. În scurt timp, le voi transmite pașaportul orașul Nisporeni, cu informații despre numărul de populație, capacitatea energetică, de apeduct și canalizare, ca potențialii investitori să-și poate face o închipuire despre oraș și să se convingă că merită să investească aici”, a menționat primarul.
Chiar dacă recunoaște că de la vorbe până la fapte e cale lungă, dânsul are încrederea că, dacă dorința lui va deveni realitate, atunci orașul Nisporeni va avea încă o șansă de dezvoltare economică, iar localnicii vor avea la dispoziție mai multe oferte de angajare în câmpul muncii.
Lasă un răspuns