Tocaniță de legume cu carne de iepure

retetaIngrediente: jumătate de iepure, sare,o linguriță de boia de ardei dulce, o lingură untură, doua cepe, un ardei Kapia, un morcov, un păstîrnac, 50 g de praz, 50 g de mazare, busuioc verde, rozmarin verde, 100 ml vin roșu, 1 l apă, 500 g cartofi, 3 căței de usturoi, 300 g roșii, o foaie de dafin, boabe de piper negru, o legătură de patrunjel verde.
Mod de preparare: Iepurele se porționează,  se spală carnea, se dă cu sare și boia de ardei, apoi se pune într-o tigaie și se lasă să se înăbușe în untură. Ceapa se curăță, se spală și se toacă. Ardeiul se curăță de cotor și se toaca. Morcovul, prazul și păstîrnacul se taie rondele. Dupa ce carnea s-a înăbușit și apa lăsată de ea a scăzut aproape in totalitate, se adaugă legumele, mazărea, busuiocul, rozmarinul, puțină sare, 100 ml vin roșu si 200 ml apă. Se amestecă și se lasa să se înăbușe, acoperind tigaia cu capacul. Cartofii se curăță ți se taie cubulețe. După ce s-au înăbușit legumele, se adaugă cartofii, usturoiul, sarea și apă cît  să îi acopere (800 ml). Se lasă la fiert. Se adaugă apoi roșiile, foaia de dafin și piperul. Se mai lasă un pic la foc. La final, se presară pătrunjel tocat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *