Cum creezi un loc de luat masa într-un spațiu mic – Casa Ta
Mulți dintre noi știu deja cît de greu este să amenajezi o bucătărie minusculă. Cîțiva metri pătrați trebuie să includă mai multe arii și să satisfacă mai multe necesități: de gătit, de luat masa, de depozitare.
Cu toate acestea, lipsa spațiului nu trebuie tratată ca o problemă nerezolvabilă, ci ca o provocare. De exemplu, dacă bucătăria nu mai permite integrarea unei zone de dining, masa poate fi inserată sau improvizată în locuri aparent inutilizabile.
Spațiul de sub fereastră
În acest caz, există două opțiuni: fie construiți un pervaz mai lat care să joace și rolul de masă, fie montați sub fereastră o masă pliantă, pe care să o deschideți doar atunci cînd e necesar. Poziționarea unui blat mai lat în dreptul oricărei ferestre se poate dovedi un mod plăcut de a savura micul dejun în timp ce vă delectați cu imaginile oferite de oraș.
Masă tip bar
O masă dreptunghiulară sau rotundă ocupă destul de mult spațiu. O alternativă la acestea este măsuța tip bar, îngustă și lungă, care poate fi amplasată într-o zonă neutilizată a bucătăriei sau în apropierea bucătăriei. Un model inteligent poate include și spații de depozitare.
Set de dining în miniatură
Nu, nu este vorba despre un loc de luat masa pentru copii, ci de un mobilier pentru adulți, dar redus ca dimensiuni. Ideea e să fie redusă lățimea și nu înălțimea mobilierului.
Mobilier atipic realizat pe comandă
Atunci cînd ne gîndim la bucătărie, ne-o imaginăm pătrată sau dreptunghiulară. Ei bine, există și bucătării atipice, cu zone „moarte”, adică neacoperite cu mobilier. Într-un astfel de loc poate fi integrată o masă și două scaune.
Mobilier multifuncțional
Dacă ați decis să amplasați locul de luat masa într-o altă zonă a casei (camera de zi, hol etc.), puteți opta pentru un corp de mobilier multifuncțional. La prima vedere, acesta va părea o masuță simplă, un cub etc. În realitate, conține o masă și cel puțin două scaune. Nu neglijați blatul din bucătărie care la nevoie se poate dovedi un element multifuncțional atunci cînd îi alăturați o serie de scaune înalte.
Găsiți o masă cu jumătăți pliabile, fie că e vorba de una rotundă sau pătrată și poziționați-o lîngă un perete pentru a economisi din spațiu.
Într-un spațiu mic merită să încercați o masă pliantă care se ridică în perete, lăsîndu-vă camera la dispoziție.
O masuță de cafea împreună cu o serie de perne pot fi o soluție temporară pentru servit masa.
Colțare și banchete fixe
Soluția banchetelor este aleasă din trei motive principale: spațiul mic, crearea unor locuri de depozitare în mobila colțarului și posibilitatea de separare cu ajutorul banchetelor.
Fiind mobilier fix, spațiul necesar lor este mult mai mic față de o mobilă convențională – masă și scaune. Închipuiți-vă că pentru orice scaun aveți nevoie de cel puțin 60 de centimetri în plus pentru a-l scoate de sub masă și a-l putea manevra ca să vă așezați comod. Cînd aveți o banchetă fixă, totul rămîne pe loc, deci utilizați la maximum spațiul disponibil. În plus, înălțimea spătarului o puteți ajusta astfel încît să fie exact sub glaful ferestrei, ceea ce nu puteți face cu scaunele. La fel, vă puteți folosi de mobilierul fix pentru a separa anumite porțiuni din încăpere, mai ales dacă bucătăria este deschisă către living.
Lasă un răspuns