Au făcut 50 mii de kilometri în zece ani

În fotografie: Sărbătoare la ”Palplast”

În fotografie: Sărbătoare la ”Palplast”
În fotografie: Sărbătoare la ”Palplast”

Nu au mers pe jos. Nici în mașină. Nu au zburat cu avionul. Pur și simplu, au muncit. Intens și cu tragere de inimă.
Este vorba de întreprinderea ”Palplast” din Călărași care, în cei zece ani de activitate, a produs peste 50 mii de kilometri de țeavă. Vă imaginați cîte apeducte sau rețele de gaze s-au construit în acești ani în Republica Moldova, fiind utilizate țevile de la Călărași?
Pe 18 iunie, aici, la fabrică, a fost mare sărbătoare. A fost marcat, într-un mod festiv, un deceniu de activitate a întreprinderii.
”Zece ani este o perioadă istorică foarte scurtă. De aceea am rugat să se calculeze cîți kilometri de țeavă s-au produs în acești ani. Cifra de 50 mii de kilometri înseamnă ceva! Nu cred că cineva a avut vreo pretenție serioasă privind calitatea produsului”, a remarcat, chiar de la bun început, fostul premier Ion Sturza, unul dintre fondatorii întreprinderii respective. Reamintim că dînsul este originar din Pîrjolteniul Călărașilor.
Zeci de agenți economici din regiune au dat curs invitației de a participa la festivitatea prilejuită de această aniversare. Cu toții au venit doar cu vorbe bune în adresa fondatorilor, dar și a angajaților întreprinderii. ”Aici se muncește din greu”, a accentuat Igor Sobol, directorul unei bănci comerciale din Călărași, după care a urat gazdelor ca ”acest cuvînt, ”Palplast”, să se asocieze cu un etalon al calității”.
La rîndul ei, Ana Chicu, una dintre primele angajate ale fabricii, în prezent director financiar, a dat asigurări că orice sarcină va fi realizată și de acum înainte bine, sută la sută calitativ, pentru ca și fondatorii, și clienții să fie mulțumiți.
”Este un exemplu demn de urmat, care arată cum poți avea proiecte mici la nivel local, care încadrează în cîmpul muncii oameni ce plătesc impozite”, a specificat Ion Sturza, după care și-a împărtășit o dorință a sa: ”Eu văd cu optimism viitorul acestui proiect și mi-aș dori să-l extind”. Dînsul nu a uitat nici de oameni, de cei fără de care întreprinderea nu ar fi avut succes, fie că e vorba de angajați sau de clienți. În semn de recunoștință, au fost înmînate diplome de onoare, dar și diverse cadouri sub formă de bani sau obiecte de preț.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *