DOCTOR PLANT | De ce sînt benefice plantele din locuinţă?

Andrei StrucPlantele pe care le avem în locuinţa noastră au un rol extrem de important pentru sănătatea organismului uman. Aceastea, alese corect, nu doar vor înfrumuseța încăperea, ci vor contribui la îmbunătăţirea aerului pe care îl respirăm.
Purificarea aerului din casă este o preocupare a tot mai multe famili şi una dintre cele mai importante măsuri pentru protejarea sănătăţii de efectele negative ale poluanţilor şi toxinelor.
Plantele, chiar dacă noi nu realizăm acest lucru, oferă energie pură, pozitivă în mediul în care se găsesc, iar corpul nostru este capabil de a absorbi această energie, care este foarte benefică pentru sănătate. Și plantele, cînd sînt înconjurate de ceva viu, se simt mai bine, oferind, la rîndul lor, mai multă viaţă camerei sau casei în care le creşteţi.
Pentru început, aţi putea încerca să umpleţi bucătăria cu plante mai uşor de întreţinut, cum ar fi busuiocul, menta, lămîiul etc., sau simple flori, care ne-ar înfrumuseţa casa. Veţi avea un aer mai curat şi proaspăt, vor ţine insectele la distanţă şi vă vor oferi energie pozitivă şi fericire.
Iedera, cactusul, azaleele şi ferigile nu sînt doar plante decorative, ele ajută foarte mult la curăţirea aerului şi la îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor. Se plasează, de regulă, în spaţii de lucru şi de odihnă, dar nu uitați să vă informați despre cerinţele plantelor respective: lumina necesară, temperatura, umiditatea relativă a aerului din spaţiul în cauză. .
Ficusul te scapă de aerul toxic din locuinţă. Ajută atît la purificarea aerului, dar şi să scapi într-un mod natural de anumite mirosuri neplăcute şi bacterii.
Iedera este o altă plantă ornamentală de apartament care contribuie la împrospătarea şi curăţarea aerului de toxine. Absoarbe nu doar substanţe precum benzenul, tricloretilena, toluenul sau formaldehida, dar şi-a dovedit eficienţa şi în combaterea poluării electromagnetice.
Feriga este considerată un ”plămîn verde”, care împrăştie nu doar culoare, ci şi sănătate în jur. Purifică aerul, dar contribuie şi la sporirea umidităţii în casele în care aerul este uscat, prin procesul său de ”transpiraţie”.
Azaleea este planta cu proprietatea de a purifica aerul. Este cunoscută pentru faptul că absoarbe amoniacul, care este degajat în aer din detergenţi şi produse de curăţare. Elimină şi formaldehida şi xylena, alte substanţe toxice frecvent răspîndite în aerul din încăperi.
Pentru mai multe detalii şi consultaţii individuale, nu ezitaţi să ne consultaţi la adresa de email : gradinacuflori@gmail.com
Andrei Struc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *