VIDEO | Viorel Badea: Nu se știe când va fi funcțional gazoductul Iași-Ungheni

Captură: unimedia.info

Captură: unimedia.info
Captură: unimedia.info

Senatorul român consideră că Gazoductul Iași-Ungheni va fi funcțional doar când va exista voință politică în acest sens, atât la București, cât și la Chișinău.
Politicianul român spune că de fapt în istoria gazoductului Iași-Ungheni, intenția a fost să se taie panglica, nu să ajungă gazul românesc în R. Moldova. „Este vorba despre intenția celui care a tăiat panglica. De asta este absolut normal ca atunci când demarezi un proiect, să urmezi întocmai etapele acelui proiect. În momentul în care ai hotărât să tai panglica, în secunda doi să pornească și gazul. Tai panglica pentru că este campanie electorală, iar gazul românesc ajunge poate peste un an sau poate peste doi”, a precizat invitatul.
Întrebat când crede că va fi funcțional acest gazoduct, invitatul a spus că nu știe. „Aceste informații sunt la Guvernul României, am cerut să fim informați, dar nu ni s-a oferit nimic. Există o putere magică ce se numește voință politică. Mai mare a fost interesul să se taie o panglică, decât să se dea drumul la gaze. Acest interes a fost atât la Chișinău, cât și la București. Dar i-aș învinui mai degrabă pe cei care furnizează, decât pe cei care primesc, pentru că nu știu dacă cei care primesc nu ar avea interes să obțină gaz la prețuri mai mici. Am auzit între altele că prețul ar fi același. Este un business în momentul în care aduci gazul la un preț mai mic”, a punctat Badea.
Totuși, senatorul spune că un astfel de gazoduct este absolut necesar, pentru că este un proiect strategic. „Dl Iohannis e firesc că va susține aceste proiecte ca să fie eficiente. Sunt proiecte pe care le-au lansat, le-au croit și le-au pus pe lista de priorități guvernele de dreapta din România. Ei au venit acum, au taiat panglicile și gata. Aceste proiecte vor fi eficiente când va exista voință politică”, a conchis parlamentarul român.

Sursa: UNIMEDIA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *