Nu vor mai veni de acasă cu lingura și farfuria

milesti gradDacă, pînă nu demult, cei circa 100 de copii de la grădinița din Milești erau nevoiți să vină de acasă cu lingura și farfuria, apoi acum, începînd cu data de 19 septembrie, situația s-a schimbat.
Să nu credeți că, de acum încolo, micuții nu vom mai fi hrăniți la grădiniță. Nu. Pur și simplu, ei au deja la dispoziție un bloc alimentar nou-nouț, dotat cu toate cele necesare.
Mare bucurie pe capul bucătăreselor de aici! ”Este o plăcere să faci mîncare în așa condiții, cînd totul este nou: de la aragaz pînă la cratițe, linguri și furculițe”, a recunoscut  Vera Borș. Colega ei, Elena Basoc, a adăugat, mai în glumă, mai în serios, că, de acum încolo, va pregăti bucate și mai gustoase pentru copilași. Cum să nu le pregătești, cînd ai condiții la care nici nu ai îndrăznit să visezi?
Potrivit lui Petru Leucă, primarul de Milești, reparația capitală a acestui bloc alimentar a costat 174 mii de lei, bani alocați din bugetul local. Dotarea blocului alimentar cu utilajul necesar s-a făcut, însă, grație unui sprijin financiar, în valoare de 134 mii lei, oferit de către Guvernul Poloniei, prin intermediul Programului de colaborare și dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei în Republica Moldova. ”Sîntem mîndri de faptul că proiectul nostru a fost acceptat spre finanțare, alături de alte șase. Unde mai pui că, de tot, au fost depuse 56 de proiecte”, a făcut o remarcă  primarul.
La evenimentul de inaugurare a blocului alimentar al grădiniței din Milești a fost prezentă înșiși  Liliana Palihovici, vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova. Dînsa a apreciat schimbările pe care le-a văzut aici, anunțînd că acestea nu sînt ultimele în instituția respectivă.
În cel mai apropiat timp, spre grădinița din Milești se va îndrepta un milion 300 mii de lei, din partea Guvernului României, bani ce vor fi utilizați pentru schimbarea acoperișului și reparația capitală a sistemului de încălzire.
”Ne dorim ca orice copil din satele noastre să aibă aceleași condiții de educație și creștere ca și copiii din orașe. Nimeni nu trebuie să sufere din cauza că s-a născut într-un colț sau altul al țării”, a punctat Liliana Palihovici, după care a adăugat: ”Statul va avea grijă să creeze aceste condiții peste tot”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *