O femeie însărcinată din Ungheni a murit în urma unei intoxicații cu lichior adus de la Moscova

gravida a muritO femeie de 31 de ani și fătul ei au decedat după ce s-au intoxicat cu alcool. Aceasta s-a întâmplat după ce în perioada 17-18 septembrie a băut lichior adus din Moscova de către fratele ei, anunță MedNews. Femeia se afla în a 35-a săptămână de sarcină.
La început, gravida a ascuns faptul că a consumat alcool cu fratele său, dar și cu o vecină, chiar înainte de a fi internată, pe 24 septembrie, susțin medicii de la Spitalul raional Ungheni cu trimitere la mama gravidei. Fratele ei, de 21 ani, care s-a adresat imediat la secția de boli infecțioase a Spitalului raional Ungheni a scăpat cu viață, după procedura de detoxifiere și a fost externat chiar în noaptea în care a fost internată femeia gravidă. Reacția de intoxicare a gravidei a avut loc mai târziu datorită imunității sporite. Femeia s-a adresat pe 24 septembrie deja cu simptome și acuze grave de dureri în zona abdominală.
Ulterior, femeia a fost transportată la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău. „Specialiștii din Ungheni au chemat echipa de aviație sanitară. La acel moment, starea femeii se agravase, atunci s-a depistat că avea Sindromul HELLP pe fon de intoxicație renală. Sindromul HELLP înseamnă insuficiență acută hepatică și renală – lipsă totală de viabilitate a ficatului și rinichilor. S-a constatat că fătul a avut de suferit chiar din prima zi de intoxicație și a decedat intrauterin”, a declarat pentru MedNews Ștefan Gațcan, directorul Centrului Mamei și Copilului.
În momentul când femeia a fost trasferată la Centrul Mamei și Copilului, fătul deja era mort. El a fost înregistrat cu probele ficatului extrem de avansate, cu factorii de coagulare foarte gravi. Pe data de 27 septembrie, femeia a fost supusă operației de cezariană pentru a-i fi salvată viața.
„Organismul a dat sindromul CID, adică necoagualrea sângelui. I-am picurat peste 7 litri de sânge,  i-am făcut plasmafereză, hemodializă, de două ori. O echipă de peste 36 de medici au luptat pentru viața feneii timp de 48 de ore. Ea nu mai avea urină deja de 12 ore. Pe parcurs, s-a agravat edemul cerebral și insuficiența cardiocerebrală, pe fonul cărora femeia a decedat. Moartea femeii gravide nu poate fi catalogată drept un caz de mortalitate maternă, dar de moarte prin intoxicație”, a adăugat Ștefan Gațcan, directorul Centrului Mamei și Copilului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *