Călărăşeni în căutarea unui loc de muncă

Imagine simbol: www.ro-portal.ro

Imagine simbol: www.ro-portal.ro
Imagine simbol: www.ro-portal.ro

În speranţa de a-şi găsi un loc de muncă, locuitori ai raionului Călăraşi, şi mai tineri, şi mai în vîrstă, au venit, pe 27 mai, la un Tîrg al locurilor de muncă, organizat de Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă (AOFM), în parteneriat cu Biblioteca publică „Grigore Vieru” din Călăraşi.
Potrivit Doinei Harea, şefa AOFM Călăraşi, la tîrg şi-au prezentat ofertele de muncă – peste 120 la număr – 24 de agenţi economici, marea majoritate din Călăraşi. „Din datele preliminare, doar 20 de persoane au fost selectate în vederea angajării la un serviciu”, a menţionat dînsa.
Tîrgul locurilor de muncă s-a remarcat şi printr-o premieră – aici au venit cîţiva beneficiari ai Centrului comunitar de zi „Dorinţa”, tineri cu dizabilităţi, dar şi absolvenţi interesaţi de formarea profesională prin intermediul agenţiei. Ei s-au arătat captivaţi de master-class-ul în brutărie. Au vizionat cu mult interes cîteva filmuleţe despre diverse meserii.
Cei interesaţi de creşterea competenţelor în domeniul industriei tehnologice s-au putut antrena într-un atelier de lucru, au aflat mai multe despre acest domeniu accesînd internetul. Totodată, participanţii la tîrg au avut şansa de a primi consultanţă atît de la specialiştii AOFM, cît şi de la Inspecţia Teritorială de Muncă. Nici angajaţii Bibliotecii „Grigore Vieru” nu au stat deoparte. Ei s-au implicat activ în organizarea evenimentului, mai ales că, de mai bine de un an, colaborează fructuos cu AOFM, avînd semnat, în acest sens, şi un acord de parteneriat. Mai mult ca atît, au desfăşurat şi o tombolă cu genericul: „Citate cu surpriză”. Cîştigătorii au primit în dar cîte o carte cu poezii de Grigore Vieru. „Vom monitoriza efectele tîrgului în perioada imediat următoare. Sperăm ca rezultatele să fie pe măsura aşteptărilor”, a accentuat Doina Harea, adăugînd că îşi doreşte ca implicarea şomerilor să fie una mai vizibilă, căci există oferte destul de tentante, inclusiv din punct de vedere al salariului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *