Iniţiază noi parteneriate transfrontaliere

În fotografie: Vasile Bîtca şi Titu Bojin semnează Acordul de colaborare între Nisporeni şi Timiş

În fotografie: Vasile Bîtca şi Titu Bojin semnează Acordul de colaborare între Nisporeni şi Timiş
În fotografie: Vasile Bîtca şi Titu Bojin semnează Acordul de colaborare între Nisporeni şi Timiş

Raionul Nisporeni s-a înfrățit cu județul Timiș din România. Evenimentul s-a produs pe 31 mai, într-o atmosferă festivă, în fața unui public numeros din Nisporeni.O delegaţie întreagă, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, s-a aflat aici, în perioada 30 mai – 2 iunie. Vizita oficialilor de peste Prut a avut loc cu ocazia semnării Acordului de colaborare între administraţiile celor două unităţi teritorial-administrative.
”Acest document ne oferă oportunitatea de inițiere a unor parteneriate transfrontaliere eficiente și durabile în diferite domenii: economic, social, învățămînt, cultural, dar și aplicarea unor proiecte investiționale comune la fondurile europene”, a declarat pentru ”Expresul” Vasile Bîtca, președintele raionului Nisporeni. Omologul său din Timiş, Titu Bojin, și-a exprimat speranța că  acordul ”va deschide noi porți de colaborare pentru ambele părți semnatare”. Oficialul român  a specificat că, în timpul aflării sale la Nisporeni, a stabilit deja cîteva înțelegeri cu nisporenenii. Astfel, în perioada estivală va avea loc un schimb de copii. Partea română va oferi,  către 1 septembrie, un lot de rechizite școlare pentru 600-700 copii din familii defavorizate din raionul  Nisporeni.
Titu Bojin a mai comunicat că e pentru prima oară în Republica Moldova, iar ospitalitatea gazdelor, dar şi frumuseţea naturii nisporenene l-au impresionat la maximum.
Părțile semnatare au convenit că domeniile de cooperare vor fi direcționate pe șase linii prioritare: administrație publică locală, dezvoltarea cadrului economic și a mediului de afaceri, agricultură, valorificarea potențialului turistic, modernizarea infrastructurii rutiere și de mediu, dezvoltarea serviciilor din domeniile învățămînt, asistență socială, sănătate și cultură.
De menționat că județul Timiș este al doilea ”frate” al raionului Nisporeni. În toamna anului trecut, un acord similar a fost semnat cu administraţia regiunii Valga din Estonia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *