În bucătărie cu… Lidia Spînu | Capriciul doamnei
Cînd vine vorba de desert, acesta este „Capriciul doamnei” Lidiei Spînu, specialist la Direcţia învăţămînt, tineret şi sport din Călăraşi. Îl pregăteşte de o viaţă. A învăţat secretul încă de la mama ei. Acum „Capriciul doamnei” este mereu prezent pe masa de sărbătoare şi nu numai. Nu îşi doreşte să-l schimbe cu nici un alt fel de tort, pentru că a devenit un desert tradiţional în familia Spînu.
Capriciul doamnei
Se prepară trei blaturi. Pentru un blat este nevoie de un pahar de smîntînă, două ouă, o linguriţă de bicarbonat de sodiu stins în oţet, trei linguri zahăr şi făină cît cuprinde, pentru a obţine un aluat ca o smîntînă groasă.
Pentru prima foaie de tort în aluat se încorporează şi vişină. Pentru a doua – nucă. Iar pentru a treia – mac. Fiecare foaie se dă la cuptorul încins. Pentru a verifica dacă s-a copt, se foloseşte scobitoarea.
Pentru cremă este nevoie de 700 gr de smîntînă şi un pahar de zahăr. Se bate totul bine cu mixerul. Se ung foile cu această compoziţie, iar deasupra se rade o ciocolată. Poftă bună!
Lasă un răspuns