Centrul de hemodializă îşi va deschide uşile pentru funcţionare

În fotografie: Imediat după semnarea contractului

În fotografie: Imediat după semnarea contractului
În fotografie: Imediat după semnarea contractului

Veste bună pentru pacienţii ce au nevoie de hemodializă. În sfîrşit, ei vor putea beneficia de serviciile respective mai aproape de casă.
Un centru de hemodializă va fi deschis, în scurt timp,  la Ungheni. Oficialităţile promit că se va întîmpla în toamnă.
Pe 16 mai, în incinta Consiliului raional Ungheni, a fost semnat, în acest sens, un contract de parteneriat public-privat între Consiliul raional, Spitalul Raional, Ministerul Sănătăţii şi partenerul privat, consorţiul german B.BRAUN, care a amenajat, pînă în prezent, 250 de centre de dializă în întreaga lume.
„Acest parteneriat este benefic, în primul rînd, pentru cetăţenii care au astfel de probleme. Sînt convins că, imediat ce va fi deschis, Centrul de hemodializă va oferi servicii de cea mai înaltă calitate, mai ales că echipamentul este nou şi performant”, a accentuat Iurie Toma, preşedintele raionului. Cele zece aparate preconizate pentru Ungheni vor fi instalate începînd cu 1 iunie. Potrivit Lidiei Crăciun, directoarea spitalului, în cel mai scurt timp, urmează să fie recrutat şi personalul care va lucra aici, nu însă înainte ca persoanele respective să treacă o stagiere specială în România.
Centrul de dializă din Ungheni va fi pus la dispoziţia bolnavilor din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călăraşi şi Făleşti. La ora actuală, numai la ungheni se află în evidenţă 40 de pacienţi ce necesită hemodializă. Majoritatea dintre ei sînt tineri. “Am mari speranţe că toate lucrările şi ajustările ce se impugn să fie realizate în termen, iar centrul să fie deschis aşa cum s-a preconizat, la finele lunii august”, a menţionat Lidia Crăciun.
Ptrivit contractului, Consiliul Raional Ungheni, care este şi fondatorul Spitalului raional, a oferit în comodat, adică, cu împrumut, spaţiul. Partenerul privat se îngrijeşte de reparaţie, asigurarea cu utilaj, instruirea şi salarizarea personalului. Spitalul va asigura buna funcţionare a serviciului, iar tratamentul, pachetulalimentar pentru pacienţi şi deplasarea acestora va fi asigurată de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Contractul cu CNAM urmează a fi semnat pe viitor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *