Îngrijoraţi de organizarea sistemului de sănătate

Imagine simbol: www.romaniacurata.ro

Imagine simbol: www.romaniacurata.ro
Imagine simbol: www.romaniacurata.ro

Președintele raionului Nisporeni, Vasile Bîtca, dar și vicepreședintele raionului Ungheni, Petru Langa, s-au arătat îngrijoraţi de anumite disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte organizarea sistemului de sănătate din teritoriu.
Ambii au făcut declaraţii în acest sens la ședința de totalizare a activității din 2013 a Agenției Teritoriale Vest a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, care a avut loc pe 18 februarie.
Lipsesc capacitățile manageriale ale celor care au fost aleși să gestioneze activitatea centrelor de sănătate ce au trecut recent la autofinanțare, a fost de părere Vasile Bîtca.”Ar trebui să ne îngrijim ca managerii acestor instituții să fie școlarizați în ceea ce priveşte gestionarea banilor”, a spus dînsul, menţionînd că „un medic bun nu întotdeauna poate fi și un manager bun”.
Viceministrul Sănătății, Mihai Ciocanu, prezent la ședință, a răspuns imediat: în curînd, această problemă va fi eliminată de pe ordinea de zi. ”Vom organiza cursuri de mică durată pentru instruirea practică a celor care au preluat conducerea centrelor de sănătate autonome”, a explicat oficialul.
Nu există în consiliile raionale o subdiviziune care ar gestiona domeniul sănătății, astfel că autoritățile raionale sînt lipsite de pîrghii de promovare a reformelor în domeniu, a spus şi Petru Langa. „Într-adevăr există o asemenea problemă la ora actuală”, a recunoscut Vladimir Hotineanu, preşedintele comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, prezent şi el la eveniment, după care a  explicat şi de ce: din cauza nefuncționalității unor legi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *