Cum au transformat nunta de hîrtie în nuntă de diamant

În fotografie: Lidia şi Vasile Lazariuc la nunta lor de diamant

 În fotografie: Lidia şi Vasile Lazariuc la nunta lor de diamant
În fotografie: Lidia şi Vasile Lazariuc la nunta lor de diamant

Mireasa – cu coroniță și voal pe cap, mirele – cu un buchet în piept. Nimic neobişnuit s-ar părea. Doar că mireasa Lidia şi mirele Vasile Lazariuc din Petrești au trecut demult de vîrsta tinereţii. La 23 februarie, şi-au sărbătorit 60 de ani de căsnicie, 60 de ani de cînd își împărtășesc bucuriile și tristețile.
Copiii, şi ei deja oameni în toată legea, le-au pregătit o masă de sărbătoare. La nunta de diamant, căci aşa este numită o căsnicice ajunsă la 60 de ani, s-au adunat prieteni şi rude apropiate, să le fie alături într-o asemenea zi deosebită.
S-au căsătorit la vîrste destul de fragede, el avea 25 ani și ea – 19. Îşi amintesc şi acum, cu  emoții fără sfîrșit, de ziua în care s-au cunoscut. „Ne-am întîlnit la horă. Am întrebat de cineva cine este ea şi… după ce am venit din Rusia, am căutat-o. Era singura dintre prietenele sale care nu se măritase. Ne-am căsătorit în scurt timp. Au urmat ani mulți de muncă, de greutăți, dar ne bucurăm azi de o mare bogăție: 5 copii, 10 nepoți și 13 strănepoți”, povesteşte Vasile Lazariuc.
Tot el ne-a dezvăluit ce şi cum au făcut de au reuşit să-şi păstreze, de-a lungul anilor, familia.  „Cel mai mare secret este înțelegerea între soţi. Femeia trebuie să asculte de bărbat, iar bărbatul – de femeie și atunci dispar multe probleme. Ca să faci o familie, trebuie multă înțelegere și respect între cei doi”, spune.
La sărbătoare a fost  prezent și primarul satului Petrești, Serghei Gorea. „Permiteți-mi să vă felicit cu ocazia acestei frumoase aniversări de 60 de ani de la întemeierea familiei dumneavoastră. Cu mult respect și drag vă dorim multă sănătate, bucurii și să aveți în preajmă doar oameni cu bună-credință”, li s-a adresat dînsul, oferindu-le, totodată, un cadou bănesc din partea primăriei.
Familia Lazariuc, Lidia şi Vasile, reprezintă, la ora actuală, un adevărat model de bună înţelegere pentru foarte şi foarte mulţi petreşteni. Greutățile pe care le-au avut de înfruntat, mai ales că au avut parte de vremuri grele, nu le-au afectat căsnicia.
Dimpotrivă, i-au făcut mai uniţi şi, împreună, cot la cot, au mers înainte. Au muncit toată viața și au ajuns azi să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru ceea ce au.
Veronica Gorea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *