Şantajează Consiliul orăşenesc

Imagine: panoramio.com

Imagine: panoramio.com
Imagine: panoramio.com

Fostul director al Gospodăriei Comunale Locative Călăraşi, Gheorghe Mutu, eliberat din funcţie pentru „managementul financiar ineficient”, din cauza căruia a prejudiciat instituţia respectivă cu sume mari de bani, şantajează acum atît consiliul orăşenesc, cît şi primăria locală.
Dînsul cere, printr-un demers către Consiliul orăşenesc, semnarea unui acord, prin care să se recunoască ilegalitatea actelor privind concedierea lui, dar şi să i se plătească 50 mii de lei pentru prejudiciul moral care i-a fost adus. Dacă solicitarea îi va fi îndeplinită, Gheorghe Mutu se obligă să-şi retragă cererea depusă în instanţa de judecată.
Consilierii, la rîndul lor, refuză categoric să includă demersul cu pricina în ordinea de zi, pentru a-l pune ulterior în discuţie. Ei au şi motive, potrivit lor, bine întemeiate. Astfel, urmare a
unui control al activităţii Gospodăriei Comunale Locative Călăraşi, efectuat de către Inspecţia Financiară a Ministerului de  Finanţe, s-a ajuns la următoarea concluzie: „Ca rezultat al managementului financiar ineficient, cu nerespectarea cadrului legislativ, mijloacele financiare  ale întreprinderii au fost gestionate necorespunzător, fapt care a generat prejudicierea entităţii  cu 296,1 mii lei”.
Consilierii mai spun că acelaşi control a scos la iveală deficienţe serioase în activitatea lui Mutu în ceea ce priveşte organizarea managementului financiar-contabil, el ignorînd prevederile legale privind procedurile de control intern. Astfel, au fost comise multiple omiteri, neajunsuri şi încălcări ale prevederilor legislaţiei în vigoare.
În acest context, majoritatea consilierilor orăşeneşti consideră că gestul lui Gheorghe Mutu nu este altceva decît un act de şantajare a Consiliului, pentru a stoarce în continuare dividente   personale băneşti plus la cele obţinute pînă la eliberarea sa din funcţie.
Sursele citate mai spun că lasă rezolvarea situaţiei la latitudinea instanţei de judecată, care va decide dacă Mutu are sau nu dreptate.
CĂLĂRAŞI |  Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *