La ce ajută consumul de ciuperci
Ciupercile sînt excelente în dietele de slăbire, căci nu conţin amidon. Puteţi consuma ciuperci de trei ori pe săptămînă fără ca organismul să resimtă lipsa cărnii şi a energiei furnizată de aceasta. Ciupercile conţin apă, substanţe organice şi săruri minerale. În plus, “carnea vegetală”, aşa cum mai sînt numite ciupercile, are un gust delicios şi poate fi gătită în multe feluri.
Cîteva ciupercuţe albe conţin o cantitate de potasiu mai mare decît o portocală, potasiul contribuind la reglarea tensiunii arteriale. În plus, graţie conţinutului de zinc, ciupercile reprezintă un remediu excelent în lupta împotriva depresiei, a stresului şi a stărilor de anxietate. Consumarea a trei ciupercuţe pe zi asigură organismului cantitatea optimă de vitamina B12.
Bogate în fibre, în vitamine din complexul B – B1, B2, B3, B6 şi acid folic, ciupercile combat oboseala.
Calciul care se conţine în ciuperci întăreşte oasele, iar fierul previne anemia. Pentru diabetici, ciupercile pot fi un aliment ideal şi asta datorită insulinei naturale şi enzimelor care ajută la descompunerea amidonului din alimente.
Ciupercile coboară tensiunea în cazul persoanelor hipertensive şi controlează migrenele. Antibioticele naturale conţinute în ciuperci previn infecţiile şi grăbesc vindecarea rănilor.
E bine de ştiut că 100 grame de ciuperci au 20 de calorii şi conţin: 2 gr proteine, 300 mg potasiu, 40 micrograme acid folic, 15 micrograme vitamina B8, 2 micrograme vitamina B5, 1 mg fier, 1 mg zinc, 0,5 grame grăsimi, 2,3 grame glucide.
Atentie însă! Cumpăraţi ciuperci doar din locaţii autorizate, căci altfel riscaţi să consumaţi ciuperci care conţin substanţe organice toxice. Nu uitaţi, fiind păstrate în condiţii incorecte, chiar şi ciupercile comestibile pot cauza anumite intoxicaţii.
De reţinut! Ciupercile conţin şi vitamina D, necesară sănătăţii părului, pielii şi unghiilor. Ciupercile sînt şi o sursă de proteine vegetale de cea mai bună calitate, care se absorb uşor în organism.
Lasă un răspuns