VIDEO | O femeie din Ungheni a angajat o fiică străină pentru că a ei a uitat-o

Captură: protv.md

Captură: protv.md

Si-a angajat o fiica straina pentru ca a ei a uitat-o. Este povestea unei batrane bolnave si oarbe din satul Petresti, Ungheni care traieste in acelasi sat cu fiica si cu nepotii sai, dar este ingrijita de o straina. Femeia este platita de stat ca sa-i acorde atentia si grija sa. Acest tip de asistenta sociala este practicat deocamdata numai in Ungheni, dar urmeaza sa se extinda si in alte raioane in acest an.

Matusa Marioara are 75 de ani, iar viata a umilit-o cum nu se poate mai dur. Bolnava si oarba, ea sta acum in grija unei femei care ii este straina.
Batrana are o fiica, dar nici nu-si mai aminteste cand i-a vorbit ultima data. Ruptura dintre ele s-a produs cu multi ani in urma. La 7 luni dupa ce a nascut-o, matusa Marioara a lasat-o in grija altei familii pentru ca ea orbise si nu putea sa-i poarte de grija. Acum are si un usor retard mintal.
Asa ca, desi mai are in sat si frati si nepoti, pentru matusa Marioara cele mai apropiate fiinte raman… acesti trei motani pe care i-a cules de pe drum ca sa nu inghete.
Larisa Sugac a primit-o in casa ei inca acum trei ani. Desi nu-i e usor, se bucura de prezenta batranei, mai ales ca e singura, fetele ei fiind ambele peste hotare.
In plus, femeia primeste si un salariu de 900 de lei pentru acest serviciu. Ea este insa nemultumita ca altfel de ajutor social nu i se da.
Acest serviciu este unul nou Moldova si este prestat deocamdata numai in raionul Ungheni. Ideea le-a venit asistentilor sociali de aici care au calculat ca sa plasezi un batran intr-o familie e mai ieftin decat sa-l duci la un azil, mai ales ca nici locuri nu prea sunt.
Responsabilii de la Ministerul Protectiei Sociale spun ca acest serviciu se va extinde in urmatorii ani si in alte raioane. Acum sunt identificate familiile care ar putea lua acasa batrani. Astfel, oamenii singuri si neajutorati ca matusa Marioara isi vor putea angaja cate o fiica sau o familie intreaga platita de stat pentru ca sa-si poarte mai usor povara batranetii.


Sursa: protv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *