Valeriu Lazăr despre gazoductul Ungheni-Iaşi

Sursa: moldnews.md

Vizita premierului român, Victor Ponta, ar putea fi o poantă şi o acţiune de PR. Vicepremierul Republicii Moldova Valeriu Lazăr nu exclude acest lucru, deşi ar vrea să creadă că vizita se va solda cu semnarea mai multe acorduri de cooperare economică. Opiniile au fost exprimate într-un interviu pentru Europa Liberă, în contextual în care, ieri, în cadrul unei videoconferinţe, Ponta a anunţat că ar putea vizita ţara noastră în următoarele 10 zile.
„PR-ul e PR, dar eu văd în primul şi în primul rând partea practică. Orice activitate a unui factor politic poate fi văzută şi din perspectivele PR-ului. Însă, am primit deja de la Guvern şi Ministerul de Externe solicitări de a prezenta toate proiectele pentru această întâlnire. Atunci când premierii au stabilit deja perioada de timp în care va avea loc întâlnirea, se porneşte toată această maşinărie”, a explicat vicepremierul.
Într-o altă ordine de idei, Valeriu Lazăr a vorbit şi despre gazoductul Ungheni-Iaşi. El a menţionat că procesul ar fi tergiversat pentru că partenerii din Ucraina nu au luat o decizie în acest sens.
De la idee până la şantier durează nu mai puţin de doi-trei ani. Gazoductul Ungheni-Iaşi a fost declarat de utilitate publică în România. În următoarea şedinţă de Guvern acelaşi lucru îl vom face şi noi. Am avansat foarte mult, deja a fost identificat traseul, proiectul tehnic deja este gata, avem structurată finanţarea. Problema este că aşteptăm să se decidă Ucraina, fiindcă acest proiect ţinteşte în primul rând tranzitul energiei electrice din Ucraina prin Republica Moldova către România”, a menţionat acesta.
Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *