Milionar moldovean, originar din satul Corneşti, se gîndeşte la “Santiago”

În fotografie: Valeriu Moraru
În fotografie: Valeriu Moraru

Valeriu Moraru, născut în satul Corneşti, raionul Ungheni, împreună cu soţia sa, Violeta, sînt foarte cunoscuţi în România, unde controlează afacerea din industria apelor minerale Azuga Waters. Anul trecut, averea familiei Moraru a fost estimată la 30 de milioane de euro.
În toamnă, vor începe producţia de sucuri. Unul dintre brandurile pe care le va lansa se va numi “Santiago”.
Valeriu Moraru a absolvit şcoala medie din oraşul Corneşti, în anul 1977. Şi-a început afacerile în Rusia, după care a revenit în Republica Moldova. La finele anilor 90 ai secolului trecut, prin intermediul companiei Larga-Vin, a preluat la preţuri de nimic, ca apoi să le vîndă, mai multe întreprinderi din Republica Moldova. E vorba de combinatul “Cereale-Chişinău”, fabrica de sticlă “Cristal-Flor” din Floreşti, o fabrică de vinuri şi hotelul “Chişinău”.
După ce au făcut bani în Republica Moldova, soții Moraru au hotărît să-şi mute afacerile în România. Astfel, au devenit remarcați, în 2009, cînd au vîndut 70,7% din acțiunile producătorului Bere Azuga către Ursus Breweries pentru suma de 7,15 milioane de euro, asta fiind una dintre cele mai importante tranzacții de pe piaţă.
Lucia Bacalu
După site-ul Eco.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *