Florile de tei, beneficii pentru sănătatea ta
Teiul este recunoscut pentru proprietăţile sale medicinale. Relaxant şi purifiant, ceaiul de tei este excelent contra febrei şi stărilor gripale.
Iată şi alte utilizări ale florilor de tei în terapie:
– Remediu pentru insomnie şi anxietate. Baia cu flori de tei este ideală contra oboselii, anxietăţii şi insomniei. Se face o infuzie dintr-o cană cu flori de tei la un litru de apă, care se filtrează şi se adaugă în apa de baie.
-Această baie este recomandată şi copiilor hiperactivi. Teiul şi roiniţa (popular numită floarea stupilor) face un amestec excelent pentru calmarea tensiunilor nervoase.
– Remediu pentru inflamaţia ochilor. Florile de tei şi scoarţa acestui copac se folosesc în cataplasmă pentru inflamaţia ochilor şi durerile de ochi.
Ajută la calmarea tulburărilor digestive. Sedative şi cu efect uşor hipnotic, sudorifice şi diuretice, florile de tei folosesc la calmarea spasmelor, tulburărilor digestive, insomniei, nevrozelor. Ele acţionează asupra hiperviscozităţii şi hipercoagulării sîngelui, fiind utilizate şi contra aterosclerozei şi congestiei.
Creşte rezistenţa organismului. De curînd s-a descoperit că florile de tei măresc rezistenţa organismului, ceea ce face din ele remedii excelente contra gripei şi răcelii, mai ales pentru copii. De la apariţia primelor simptome, copilul trebuie ţinut la pat şi i se administrează 2-3 căni cu infuzie de tei pe zi. Florile de tei se pot combina cu florile de soc pentru o infuzie super eficientă în cazul creşterii imunităţii organismului.
Ceaiul de tei este o băutură agreabilă, care este benefică în stările de oboseală, cînd avem o digestie lentă sau o stare de iritabilitate nervoasă. El are proprietati antispasmodice, putînd fi folosit în fiecare zi, fără teamă.
Teiul sălbatic este vestit pentru beneficiile sale contra artritei, reumatismului, celulitei, stărilor migrenoase şi calculilor biliari şi renali.
Lasă un răspuns