Plantele purificatoare din casa ta

În fotografie: Anthuriumul.
În fotografie: Anthuriumul.

Plantele de casă fac mai mult decît să aducă luminozitate și culoare în designul unei încăperi. Ele oferă și beneficii reale pentru sănătatea omului. Pe lîngă contribuția bogată pe care o au în menținerea aerului curat, plantele de interior pot diminua durerile de cap, stresul, simptomele legate de răceli.
Spre exemplu feriga Mother Fern, una dintre cele mai renumite în purificarea aerului, este o plantă ușor de îngrijit şi se dezvoltă armonios în lumina indirectă. Nu are nevoie de apă multă. Despre ferigă se mai poate spune că este o adevărată uzină de filtrare și curățare a aerului. Este, totodată, cea mai cunoscută pentru eliminarea poluanților aerului din interiorul unei locuințe sau unui birou.
Printre plantele purificatoare se numără şi: cactusul, dar și copacul dragon (Dragon Tree Plant) – reduc prin absorbție poluarea electromagnetică creată de folosirea calculatoarelor, televizoarelor și cuptoarelor cu microunde.
Iedera (Hedera Helix) are marea calitate de a se simți bine în camere întunecoase și foarte întunecoase. Trăiește cu o rază de lumină și multă apă. În plus, curăță aerul cu o eficiență pe care oamenii și filtrele create de ei nu au atins-o.
Ficusul- este tolerant cu insectele și purifică aerul prin eliminarea toxinelor care pot fi în timp nocive pentru organismul uman.
Filodendronul – elimină formaldehida, toxina de interior găsită în mediile unde se folosesc multe produse de curățare sau unde sînt prezente sobele cu gaz.
Planta Spider (Spider Plant) – este bună pentru absorbția gazelor toxice, care se acumulează în clădiri cu ventilație scăzută.
Crinul (Peace Lily) – ajută la reglarea nivelului interior al umidității.
Crizantemele – absorb benzenul produs de fumul de țigară, toxinele emise de imprimante, fotocopiatoare, adezivi, vopsele, lacuri.
Palmierii – reglează nivelul umidității și sînt unele dintre cele mai bune plante de apartament, deoarece elimină toxinele chimice din aer.
Anthuriumul poate fi așezat în special în bucătărie, pentu a elimina amoniacul care se adună în încăperi.
Azaleea – este foarte eficientă în eliminarea amoniacului, care se regăsește în toți degresanții și produsele de curățare, de unde se evapora în aerul din casă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *