Salata verde, un remediu purificator extraordinar
În prezent, se cunosc numeroase varietăţi de salată verde, de la cea cu frunze netede, pînă la cea cu frunze creţe, cu frunze moi şi ceva mai groase. Toate varietăţile de salată însă, sînt la fel de bogate în elemente detoxifiante şi nutritive.
Substanţele cu gust uşor amărui din frunzele de salată au proprietăţi miraculoase, mai ales cînd sînt consumate în cantităţi mai mari. Frunzele de salată verde conţin vitaminele A, C, B1, B2 şi minerale precum potasiu, fier, fosfor şi molibden.
În caz de dischinezie biliară şi hepatită cronică, se recomandă salată cu frunze creţe, o cură de două săptămîni, timp în care se consumă cîte 2-3 farfurii de salată în fiecare zi, ca aperitiv.
Pentru stimularea digestiei, se consumă salată verde stropită cu oţet de mere şi pudrată cu puţin piper negru, cu un sfert de oră înainte de fiecare masă.
În caz de constipaţie, în salată se adaugă ulei de măsline şi se acreşte cu zeamă de fructe verzi: corcoduşe, prune, caise, mere, pere.
Salata verde curăţă sîngele. Persoanelor care au valori crescute ale colesterolului şi glicemiei li se recomandă salata verde în care se adaugă ulei de măsline oţet de mere.
În boli precum reumatismul, alergiile ori guta, consumul de salată verde ajută la expulzarea mai rapidă a toxinelor din organism, mai ales pe cale intestinală. Concomitent cu consumul de salată verde se recomandă şi multe lichide. O cură durează cel puţin o lună.
Salata verde este foarte uşor de preparat şi nu ia nici mult timp. Se taie 2-3 fire de ceapă şi se pun într-un castron. Salata se spală bine, se lasă la scurs ori se usucă după care se taie sau se rupe. Se taie mărunt o legătură de pătrunjel şi una de mărar, se adaugă sare şi puţin ulei de măsline şi se amestecă totul. Reţineţi că salata se pregăteşte cu cel puţin o oră înainte de a fi servită. Oţetul de mere sau zeama de lămîie se adaugă numai înainte de a o servi. Cu cît salata verde este mai închisă la culoare, cu atît este mai bogată în nutrienţi.
Lasă un răspuns