Recomandări generale pentru îngrijirea florilor de cameră

flori de cameraEste foarte important ca, atunci cînd avem plante de apartament, să știm să le acordăm îngrijirea adecvată. Urmînd doar cîteva sfaturi generale pentru întreținerea lor, ne putem bucura de creșterea și înflorirea acestora tot anul.
Pentru a atinge un rezultat înalt la creșterea și îngrijirea florilor preferate, este nevoie de respectarea unor factori despre care am scris în articolele precedente: căldură, lumină, umiditate, sol de calitate.
Un loc aparte îl are și hrana potrivită. Pentru diferite flori este necesară o hrănire diferită cu îngrășăminte, care conțin și o cantitate anumită de microelemente. Cele mai importante dintre ele sînt:
Azotul – ajută la creșterea și dezvoltarea florilor de cameră;
Fosforul – stimulează înflorirea plantelor;
Calciul – face mai puternică rădăcina florii.
Țineți minte: hrănirea florilor trebuie efectuată cel mai devreme după două săptămîni de la sădire. Îngrășămintele le puteți găsi sub formă de praf sau sub formă lichidă. Aplicarea se face de două ori pe săptămînă – în perioada de înflorire, și o dată pe lună – în perioadele normale de creștere.
Dacă folosiți îngrășămintele sub formă de pulbere, înainte de utilizare trebuie să le dizolvaţi într-o cantitate mică de apă, iar masa obţinută se amestecă apoi cu apa cu care udați florile. Dacă folosiți îngrășămîntul lichid, atunci amestecați cantitatea potrivită cu apa de udat. Citiți cu mare atenție instrucțiunile și respectați dozajul, ca să nu faceți rău florilor.
Cele mai răspîndite și eficiente soluții sînt: ”Raduga”, ”Izumrud”, ”Floravita”, ”Palima”, ”Guano”. Toatre fac parte din îngrășămintele universale, cu care puteți hrăni majoritatea florilor de cameră atît la la înflorire, cît și creștere.
Există însă și soluții speciale, cum ar fi: ”Azalia”, ”Roza”, ”Begonia”, ”Ficus”. Acestea pot fi folosite doar la florile specificate în denumire sau cele înrudite cu ele. De exemplu, soluția ”Azalia” este eficientă pentru următoarele flori: azalee, rhododendron (trandafir de munte), hortensie. ”Roza” poate fi utilizată drept o bună hrană pentru trandafir, gerberă, calla și crizantemă. ”Ficus” va genera o bună creștere la ficus și hibiscus.
Pentru vigurozitate și aspect sănătos se recomandă îngrășarea periodică a plantelor cu soluții de îngrășăminte. Reţineţi: dacă într-un volum mic de pămînt aţi pus mai multe plante, acestea au nevoie de hrană suficientă ca să crească normal.
Nota Bene: Udați florile întotdeauna înainte de a aplica îngrășămintele.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *