Vor beneficia moldovenii de compensații pentru căldură și în următorul sezon rece? Ce spune ministrul Muncii

Imagine: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Moldovenii vor beneficia de compensații pentru căldură și în următorul sezon rece. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în timpul emisiunii „Realitatea te privește” de la RliveTV. Potrivit oficialului, atât timp cât tarifele se vor menține ridicate, statul va ajuta cetățenii la plata facturilor.

„Urmează să vedem cu variază prețul la resursele de energie și cu siguranță trebuie să vedem capacitățile financiare ale Guvernului. Dar cu siguranță ceea ce vom face noi este că vom face această tranziție la plata monetară în sensul în care nu vor mai fi compensații în factură. Va fi ajutor la contor doar că în formă monetară și nu în factură”, a declarat Alexei Buzu.

Potrivit lui Alexei Buzu, peste 790 de mii de gospodării s-au înregistrat pe platforma guvernamentală pentru a beneficia de compensații în perioada rece a anului, iar cele mai multe persoane au obținut categoria foarte vulnerabilă.

Amintim, acesta a fost ultimul sezon de încălzire în care cetățenii beneficiază de compensații pentru energie în factură. Pentru sezonul de încălzire 2023-2024, autoritățile au prevăzut atât pentru compensațiile în factură, cât și cele sub formă monetară un buget de aproximativ 2,7 miliarde de lei.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *