Un bărbat din Călărași a fost prins în timp ce transporta lemne furate

Imagine:Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Inspectorii de mediu din Călărași au intensificat acțiunile de verificare și control pentru a combate transportul ilegal de masă lemnoasă în zonă. În cadrul acestor operațiuni, o unitate de transport de modelul „Mercedes-Sprinter” ce transporta lemn de foc de specia salcâm în volum de patru metri cubi a fost stopată și supusă unei verificări amănunțite.

În urma verificărilor s-a constatat că unitatea de transport nu deținea actele legale de proveniență pentru masa lemnoasă transportată. Ca urmare, masa lemnoasă a fost depozitată la Ocolul Silvic Călărași, sub supravegherea Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură din Călărași, în timp ce proveniența acesteia va fi stabilită în mod oficial.

Inspectorii au întocmit un proces-verbal de contravenție conform prevederilor articolului 95 alineatul (2) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, aplicând o amendă în valoare de 1000 de lei în acest caz.

În timpul acțiunilor de verificare, a fost identificată și o altă unitate de transport de modelul „ZIL-131”, în care erau transportate vreascuri utilizabile.

Această transportare s-a realizat în conformitate cu documentele legale, fiind însoțită de o factură fiscală corespunzătoare.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că aceste acțiuni demonstrează angajamentul inspectorilor de mediu în protejarea resurselor naturale și combaterea activităților ilegale care afectează mediul înconjurător.

Expresul.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *