PUBLICITATE POLITICĂ / Schema odioasă de jefuire a cetățenilor prin tarife la gaz continuă. Liderul Partidului Nostru: Voi loviți nu în Usatîi, voi loviți în toți cetățenii

Aproape 740 de mii de consumatori de gaze naturale, ceea ce înseamnă circa un milion de oameni, au fost lipsiți de dreptul la recalcularea tarifelor exagerate la gaz. Instanța de judecată a respins cererea Partidului Nostru de a aplica tarife mai mici la gazele naturale pentru consumători finali, aprobate pe 7 iunie 2023, cu efect retroactiv – începând cu 1 februarie 2023.

Potrivit liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, hotărârea instanței nu ar fi fost scrisă de judecători, ei doar au primit-o pentru a formaliza decizia. Cu o zi înainte de a avea loc ședința judecății, politicianul a obținut două texte ale deciziei judecătorești, care ar fi fost scrise de un oarecare „Sirioja” și ar fi coordonate cu Președinția, unul dintre care a și fost confirmat prin citirea acestuia de judecător.

Din 2022 cetățenii Republicii Moldova plătesc tarife umflate la gaze naturale, negociate de „dominatorul” Spînu. Doar după șirul de dezvăluiri făcute de Usatîi și urmare a presiunii sociale, autoritățile au fost nevoite să ieftinească gazul. Pe 7 iunie 2023 ANRE a adoptat decizia de micșorare a tarifului de la 29 la 19 lei pentru metru cub.

Partidul Nostru a insistat ca aceste tarife reduse să fie aplicate cu efect retroactiv – începând cu 1 februarie 2023, așa cum au fost majorate anterior. Formațiunea a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale. Dacă se făcea dreptate, celor aproape 740 de mii de consumatori casnici urmau să le fie recalculate în facturi în total circa 3 miliarde de lei! Însă cererea Partidului Nostru a fost respinsă de judecători ca fiind „neîntemeiată”.

Recent, liderul Partidului Nostru a dezvăluit că Fabrica de sticlă din Chișinău a cumpărat gaz la un preț de doar 6,80 lei pentru un metru cub, în timp de consumatorii casnici plătesc 14,40 lei. În calitate de vânzător de gaz, la prețul respectiv, a fost compania de stat Energocom, care, însă, vinde gazul mult mai scump pentru Moldovagaz. Potrivit lui Usatîi, dacă la același preț, de 6 lei, gazul era vândut și combinatului „Franzeluța”, milioane de pâini puteau fi oferite gratis.

Partidul Nostru a cerut în mod repetat reducerea imediată a actualului tarif la gaz, dar și la energia electrică în condițiile în care pe piața europeană prețurile au scăzut semnificativ din cauza surplusului existent. Recordul a fost în Olanda, unde prețul negativ pentru Megawatt-oră a ajuns la 240 de Euro, iar în Germania 150-160 Euro.

În contextul deciziei instanței de judecată, liderul Partidului Nostru a atras atenția la numeroasele reacții ale primului ministru Dorin Recean în raport cu judecătorii și cu unele decizii pronunțate. Usatîi l-a întrebat pe Recean, dacă nu vrea să comenteze și această hotărâre care afectează un milion de cetățeni ai țării.


Nicolae Ciobanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *