Premiul pentru păstrarea patrimoniului cultural a venit la Ungheni

Vasile Iucal, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Ungheni, a primit premiul pentru păstrarea patrimoniului cultural, în cadrul Gale festive, care s-a desfășurat pe 18 aprilie, cu prilejul Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor. Gala s-a aflat la prima ediție și a fost organizată de Fundația Heritaje 21, Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova și Institutul Patrimoniului Cultural.

„Țin să mulțumesc organizatorilor, pentru că s-au gândit la Ungheni, or consider, că premiul în cauză, înainte de toate, este o încununare a efortului, faptelor și gândurilor tuturor celor care pe parcursul ultimelor trei decenii au contribuit plenar la îmbogățirea patrimoniului cultural și istoric al orașului nostru, au realizat proiecte durabile, originale și inovatoare întru promovarea și valorificarea moștenirii culturale a municipiului Ungheni”, a scris Vasile Iucal, pe pagina sa de facebook, mulțumind totodată și colegilor de la Muzeul de Istorie și Etnografie, dar și administrației publice locale.

„Prezența domnului Vasile Iucal la această Gală a Patrimoniului Cultural denotă exact valoarea lui umană și reflectă cu prisosință că la Ungheni există cultur”, a menționat și primarul de Ungheni, Vitalie Vrabie, prezent la gală.

Gala Premiilor Patrimoniului Cultural este un eveniment festiv în care se vor recunoaște și celebra contribuțiile extraordinare ale persoanelor și organizațiilor care au dedicat timp și energie protejării, reabilitării și valorificării moștenirii culturale de pe aceste meleaguri. Un juriu format din personalități culturale valoroase a decis câștigătorii premiilor acestei prime ediții, șapte la număr.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *