Polițiștii atenționează: la Călărași s-au intensificat cazurile de escrocherie bancară

Imagine simbol. Sursa foto: blog.bpay.md

În ultima perioadă, în raionul Călărași s-au intensificat cazurile de escrocherie bancară. Potrivit polițiștilor călărășeni, deținătorii de card bancar sunt apelați prin intermediul rețelelor socializare de persoane care se prezintă ca reprezentanți ai băncii. Sub pretextul că s-a încercat spargerea contului, solicită datele bancare ale beneficiarului, pentru a fi securizat.

În acest sens, Inspectoratul de Poliție Călărași îndeamnă cetățenii să fie atenți atunci când primesc un apel de la cineva care pretinde că este reprezentantul băncii, sau al oricărei alte organizație de încredere și solicită datele cardurilor.

„De regulă, apelantul informează că există o problemă de siguranță sau de securitate asociată cu contul bancar/ cardurile de plată sau aplicația mobilă/ internet și solicită persoanelor informații imediate, cum ar fi comunicarea datelor confidențiale de identificare sau confirmare, cum ar fi parole de unică folosință, coduri, date personale. Angajații băncii, sau alte structuri niciodată n-o să vă contacteze pe rețele sociale cum ar fi: Viber, Telegram, WhatsApp”, atenționează Inspectoratul de Poliție Călărași.

Poliția a pornit mai multe cauze penale de sustrageri de pe carduri bancare, cu un prejudiciu considerabil.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *