Lucrările asupra sistemului de canalizare din Nișcani și Călărași sunt în plină desfășurare

Imagine: ADR Centru

Peste 4500 de locuitori din orașul Călărași și satul Nișcani vor avea, până la finalul acestui an, acces îmbunătățit la sistemul de canalizare. Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea nivelului de trai în localităţile raioanelor Călăraşi şi Străşeni prin asigurarea accesului populaţiei la sistemele centralizate de canalizare”implementat de ADR Centru.

Potrivit unui comunicat, pe 10 aprilie 2024, au fost examinate lucrările ce țin de extinderea stației de epurare din Călărași, totodată urmează achiziționarea și montarea utilajului pentru stația extinsă.

Amintim că, în vara anului 2023, au fost recepționate lucrările de construcție a rețelei de canalizare pe trei străzi importante din orașul Călărași, fapt ce a permis acces liber pentru conectarea și utilizarea serviciului de evacuare a apelor uzate centralizat pentru circa 60 de gospodării. Totodată, la sfârșitul anului 2023, au fost finalizate lucrările de construcție și dotare a două stații de pompare a apelor uzate, peste 3 km de rețea de canalizare gravitațională și aproape 1,5 km de rețea de canalizare sub  presiune,  pentru beneficiarii din Nișcani.

Investiția în infrastructura de canalizare, în valoare de peste 34 milioane de lei, este acoperită din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și cofinanțată de Consiliul raional Călărași. Acest proiect se pliază perfect pe prioritatea numărul unu a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale privind asigurarea localităților cu sisteme de canalizare și susținerea regionalizării serviciilor de Apă – Canal.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *