Fermierii pot obține granturi pentru procurarea echipamentelor și utilajelor agricole

Imagine: Expresul

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat că fermierii au oportunitatea să acceseze începând de astăzi granturi care le vor sprijini tranziția către practici agricole mai sustenabile.

Potrivit sursei citate, Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) lansează cel de-al patrulea apel de depunere a dosarelor pentru Programul de granturi post-investiționale destinate managementului durabil al terenurilor. Fiecare beneficiar eligibil poate solicita un grant de până la 10.000 de dolari, care va compensa până la 30% din costul investiției eligibile. Acest sprijin financiar post-investițional are ca obiectiv nu doar facilitarea accesului la tehnologie avansată, ci și promovarea unui model agricol ce respectă principiile regenerării și conservării resurselor naturale.

„Ca și în rundele anterioare, granturile post-investiționale finanțează achiziția de echipamente și utilaje agricole no-till și strip-till, cum ar fi semănători, tocătoare, stropitoare; diverse practici MDT, dar și sisteme de irigare la scară mică. Producătorii agricoli interesați sunt invitați să consulte Manualul de Alocare a Granturilor pentru o înțelegere completă a criteriilor de eligibilitate, a listei investițiilor eligibile și a documentației necesare pentru aplicare”, indică MAC-P.

Dosarele pot fi depuse în perioada 1 – 30 aprilie la sediile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Beneficiarii Programului de granturi MDT din prima etapă (2014-2017) pot beneficia de un grant și la etapa curentă.

Imagine: Ministerul Agriculturii

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *