Elevii din clasa a XII-a ar putea fi scutiți de teza simestrială la limba străină

Imagine simbol, sursa: Cuvântul Libertății

Elevii din clasa a XII-a, care dețin un certificat cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice în limbi străine, ar putea fi scutiți de la tezele semestriale din sesiunea de iarnă la limba străină.

Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, potrivit căruia instituția pe care o conduce urmează să inițieze consultări publice pe marginea acestui subiect, scrie ziarulnational.md.

„Pornind de la solicitările pe care le-am avut în discuțiile cu elevii, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare discută despre eliberarea de la teza din sesiunea de iarnă din clasa a XII-a a deținătorilor de certificate de competență lingvistică, fie că este vorba de limba engleză, germană sau franceză sau alte limbi la care elevii astăzi pot obține nota ,,Zece” din oficiu la Bacalaureat, în condițiile în care obțin un rezultat la un examen recunoscut internațional. Am discutat cu colegii și mă bucur că există deschidere pentru a excepta, începând cu anul viitor, elevii care au certificate TOEFL, IELTS, DALF, DEFL și toate care există astăzi pentru BAC, de la tezele de iarnă din clasa a XII-a”, a declarat Dan Perciun.

Potrivit ministrului, decizia nu este doar „o noutate bună” pentru elevi, dar și „un semnal adițional, o încurajare adițională pentru cei care-și doresc să obțină asemenea certificate”.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *