Un nou sistem de transferuri bănești a fost lansat în Republica Moldova

Imagine: IPN
Sistemul de Plăți Instant MIA, dezvoltat de Banca Națională a Moldovei, a fost lansat în premieră în Republica Moldova, în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova, scrie moldova1.md. 

Sistemul este disponibil în instituțiile financiare din țară și le permite consumatorilor și companiilor să transfere bani în mai puțin de 15 secunde fără plata comisioanelor și indiferent de bancă doar în bază de număr de telefon, oferind cetățenilor o metodă rapidă, sigură și eficientă de efectuare a tranzacțiilor.

„Sunt încrezătoare că MIA va deveni în scurt timp o tehnologie la îndemâna fiecărui cetățean sau om de afaceri. MIA va eficientiza tranzacțiile financiare, va stimula creșterea economică și va promova o mai bună gestionare a finanțelor. Așadar, astăzi Moldova face un pas semnificativ către o lume financiară modernă, iar Banca Națională a Moldovei consolidează poziția țării în rândul statelor care adoptă tehnologii avansate pentru a sprijini evoluția economică și pentru a oferi cetățenilor un acces mai ușor la serviciile financiare”, a menționat guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

Potrivit BNM, plățile instant oferă posibilitatea de a transfera fonduri în lei moldovenești între conturi în doar câteva secunde, fiind disponibile non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pe săptămână. Serviciul este accesibil prin intermediul aplicațiilor bancare mobile și online banking. Identificatorul necesar și suficient pentru a iniția un transfer va constitui numărul de telefon înregistrat în baza de date a băncii sau societății de plată.

Transferurile de până la 10 mii de lei pe lună sunt efectuate fără comision, în timp ce pentru sume mai mari, comisioanele percepute nu vor depăși cinci lei pentru un transfer.

Zece bănci și patru societăți de plată au integrat tehnologia necesară pentru a oferi serviciul de plăți instant. Clienții sunt încurajați să contacteze banca lor pentru a afla cum pot beneficia de acest serviciu și pentru a se familiariza cu modalitățile de utilizare a acestuia.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *