Modernizarea pieței agroalimentare din orașul Ungheni – în atenția Primăriei

Imagine: Primăria municipiului Ungheni

Săptămâna trecută, o echipă a Primăriei municipiului Ungheni, în frunte cu primarul Vitalie Vrabie, a vizitat Piața agroalimentară.

La momentul de față, această piață, gestionată de UCOOP Ungheni, se întinde pe o suprafață de aproximativ 2,25 hectare. Aici sunt amenajate, per total, 570 de locuri de vânzare, dintre care sunt ocupate 470. În majoritate, vânzătorii au la dispoziție gherete mici, cu suprafața de aproximativ 6 m p. fiecare, fără condițiile necesare pentru activitate.

În discuțiile avute atât cu șeful pieței, Alexandru Sîrghi, cât și cu unii comercianți, s-a încercat să se găsească soluții, astfel ca să fie create condiții mai bune atât pentru cei ce vând în piață, cât și pentru cei care vin aici să cumpere.

Totodată, Vitalie Vrabie s-a întreținut cu cei care vând, în afara zilelor de joi și vineri, în altă piață. Practic, aceștia sunt mereu cu sacii plini, pe care îi cară dintr-un loc în altul. „Este o situație care nu mai trebuie tolerată”, a explicat primarul.

Urmează ca în săptămânile următoare să se  muncească la un concept de modernizare a pieței agroalimentare, să fie analizate propunerile, să fie făcute schițele și calculele care se impun.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *