Moldovenii profită din plin de prețul redus la polița de asigurare

Peste 58 de mii de persoane au achitat în primele două luni ale anului curent prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Această cifră este în creștere cu aproape trei mii în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, comunică moldpres.md. 

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, din numărul total de plătitori, peste 32 de mii au achitat prima în mărime de 2028 de lei. Este vorba despre fondatorii de întreprindere individuală și de gospodărie țărănească, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alți cetățeni care nu sunt angajați și nici asigurați de Guvern, cetățenii străini cu drept de ședere provizorie în Republica Moldova etc.

Alte circa 23 de mii de persoane, proprietari de teren agricol, au plătit prima în valoare de 1014 lei, cu peste cinci mii mai mult față de perioada similară a anului trecut.

În același timp, în jur de trei mii de cetățeni care desfășoară activități independente în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, au achitat prima de asigurare în mărime de 1622 de lei, iar circa 900 de persoane au plătit pentru asigurarea medicală câte 4056 de lei.

Volumul total al mijloacelor financiare acumulate în perioada ianuarie-februarie 2024 în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală din achitarea primei în sumă fixă a depășit 100 de milioane de lei, în creștere cu două milioane comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *